Курси програмування для школярів: який краще вибрати курс для підлітків

12
0

Програмісти — це окрема каста. IT-індустрія пропонує найвищі зарплати та швидке кар'єрне зростання. Розробка програмного забезпечення може стати соціальним ліфтом для талановитих дітей з регіонів, бо відкриває можливості, які малодоступні в жодній іншій сфері.

За ІТ-спеціальностями майбутнє, бо роботодавці цінують співробітників, які мають навички IT — при цьому не обов'язково бути повноцінним розробником. Достатньо вміти писати скрипти, що автоматизують рутинні офісні завдання.

Починати навчання дитини варто раніше, щоб забезпечити перевагу та розвинути додаткові навички – аналітичне мислення, алгоритмічний підхід до вирішення будь-яких завдань.

Програміст – популярна професія в Україні та інших країнах

Насамперед, коли ви обираєте майбутню професію для дитини, постає питання працевлаштування. Якщо не брати до уваги фахівців зі сфери послуг, навряд чи можна знайти більш популярний напрямок. Неважливо, куди ви прямуєте: в мобільну сферу, веб-розробку десктопного та спеціального програмного забезпечення, адміністрування, моделювання та аналіз даних — скрізь потрібна безліч фахівців різного рівня. Професія програміста чи не найпопулярніша на ринку праці в Україні та світі. Це пояснюється ваговими перевагами.

  1. Цікава робота. Кількість сфер, де працюють програмісти, безмежна.
  2. Висока зарплата. Зверніть увагу на рейтинги рекрутингових агенцій, й ви побачите, що IT-фахівці разом із топ-менеджерами на перших позиціях.
  3. Перспективи. Світові корпорації вкладають величезні кошти у розвиток IT-сектору, оскільки розуміють необхідність цифровізації всіх галузей та сфер.
  4. Нові знайомства. Хакатони, конференції, флешмоби — десь постійно відбуваються зустрічі ком'юніті. Це допомагає швидко знаходити друзів за інтересами.
  5. Зручний формат роботи. Програмісти наділені безліччю приємних бонусів, більшість із них працює вдома. Комунікація відбувається у режимі онлайн. Можна не вибираючись із піжами заробляти кілька тисяч на день.
  6. Немає географічних обмежень. Програміст може працювати з будь-якої точки світу. Можна жити на островах, перебратися ближче до мультинаціональних корпорацій або залишатися у своєму місті – кордонів для айтішників немає.

Професія програміста у найближчому майбутньому залишиться затребуваною та високооплачуваною. Якщо розпочати навчання у шкільному віці, дитина буде вдячна вам у майбутньому. Перелік доступних курсів програмування для дітей за посиланням: https://juniorit.ua/online/

Є дві не зовсім вірні точки зору. Перша – щоб стати програмістом, потрібен особливий талант, друга – щоб стати розробником, потрібне відмінне знання точних предметів. Це не зовсім так. Програмування вимагає знань, але їх можна освоїти, якщо є мотивація та бажання. Для створення інтерфейсу користувача й написання коду для фронтенда не потрібні серйозні математичні навички, але в деяких галузях розробки без них не обійтися.

Які краще вибрати курси з програмування

Курси програмування проводяться в онлайн та офлайн форматі. При виборі потрібно враховувати віддаленість школи, зручність відвідування очних уроків. У цьому плані виграють дистанційні курси, оскільки ознайомитися з теорією можна будь-коли, не виходячи з дому. Труднощі з виконанням домашнього завдання вирішуються також у онлайн режимі.

Вибір мови програмування залежить насамперед від віку дитини. Учням молодшої школи дають базові принципи програмування. Для цього підходять:

  • Scratch — штучна блокова мова, яка створена саме для навчання програмуванню. Але з її допомогою неможливо написати програму для керування роботом.
  • Swift — одна з переваг цієї мови в тім, що під неї Apple розробила цілі детальні методички.
  • MicroPython — це спрощена мова Python. Здебільшого пов'язана із робототехнікою. У того ж Lego безліч конструкторів, у яких можна програмувати на MicroPython.

У середніх класах краще опановувати Swift та MicroPython, а ще C++, Objective C, Java та різні мови, придатні для робототехніки (JavaScript та інші). У старших класах – основний Python. Інші мови залишаються такими ж, що й для школярів середньої ланки.

При виборі школи звертайте увагу на професійні компетенції викладача, його вміння працювати з дітьми. Ознайомтеся з відгуками про школу та курси. Краще за все дізнатися думку батьків, діти яких вже пройшли навчання. Знаходити інформацію бажано на незалежних сайтах, у чатах чи шкільних групах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також