Квитки на потяг подорожчають через Інтернет?

2
1

Укрзалізниця має намір збільшити вартість квитків на потяги через запровадження в них інтернет-доступу.

 

Як пише Коммерсантъ, запровадити доступ до інтернету у своїх потягах Укрзалізниця планує ще до початку Євро-2012. В першу чергу послуга зявиться у тих потягах, які курсують між містами-учасниками чемпіонату, зокрема на маршруті Львів-Київ-Харків-Донецьк протяжністю понад 1500 км.
 
Інтернет буде використовуватися як для пасажирів, так і для власних потреб Укрзалізниці – швидкого зв’язку між вагонами, станціями та потягами.
 
Спочатку очікувалось, що інтернет-доступ буде працювати на базі 3G-технології, але Укртелеком, який володіє ліцензією на UMTS, заявив що йому нецікавий цей проект – мобільний підрозділ компанії виставлено на продаж. Тому Укрзалізниця вирішила впроваджувати інтернет за допомогою WiMAX-технології, яка дозволяє отримувати більшу швидкість.
 
Всередині вагону інтернет поширюватиметься через wi-fi. Вартість послуги поки невідома, але Укрзалізниця може включити її у ціну квитків, підвищивши їх вартість на 1-2 грн. Інвестиції на першому етапі можуть становити близько 10 млн грн.
 
Претендентами на участь у тендері з розбудови WiMAX-мережі називають кілька компаній – Українські Новітні Технології, Freshtel, Інтелектуальні комунікації та ММДС-Україна. Одним з акціонерів останньої є компанія СКМ Рината Ахметова.

Коментарі

Ф
Федір

давно пора

Читайте також