Лікар, організатор і просто чуйна людина Василь Васюта

102
0

Головний принцип роботи Мукачівської ЦРЛ – працювати чесно і якісно, тоді буде належний порядок. Усі пацієнти, які приходять лікуватися до цього закладу, переконані, що вони під опікою справжніх фахівців. Завдяки злагодженій роботі медперсоналу медзаклад із року в рік звітує про позитивні результати, зокрема тішить кількість тих, хто одужав завдяки старанням тутешніх працівників. У цьому величезна заслуга головного лікаря Мукачівської ЦРЛ Василя Васюти.

Василь Мацейко, заступник головного лікаря, розпочав свою професійну діяльність у Мукачівській ЦРЛ за рік до того, як Василя Васюту призначили на нинішню посаду. Він, зокрема, згадує:

– Це був період глобальних проблем у нашій державі із бюджетним фінансуванням. Отож Василеві Васюті довелося брати все на свої плечі. Він сформував міцну й сильну духом команду однодумців. Пригадую, як щоранку після нічного чергування Василь Васильович проходжав територією лікарні й накреслював плани роботи. І саме тоді в мене з’явилося бажання працювати під його керівництвом.

Василь Васюта зробив усе для того, аби знову відродити престиж професії лікаря, щоб працювати в Мукачівській ЦРЛ було почесно. І таким чином медики наблизилися до якісної й відповідальної роботи.

Із року в рік, завдяки спів¬праці з усіма гілками влади, зміцнюється ма¬теріально-тех¬ніч¬на ба¬за лікарні, відчувається суттєва підтримка міської, районної й обласної рад. Лікарню справедливо вважають однією з кращих в області, адже тут і харчування, і медикаментозне забезпечення, й умови перебування – все на високому рівні. Тішить, що працюють у Мукачівській ЦРЛ висококваліфіковані спеціалісти.

Чітка й злагоджена робота медперсоналу, відповідні графіки, чергування, регулярні огляди  пацієнтів дають позитивні результати. Про складні випадки одразу ж доповідають керівникові, який оперативно вирішує, як діяти далі. Робочий день для всіх заступників закінчується в кабінеті головлікаря, де підбиваються підсумки. А це і є запорукою якісного лікування хворих. Неординарні ситуації трапляються дуже часто, але їх успішно долають.

Значної уваги Василь Васюта надає навчанню лікарів. Минулого року наші фахівці мали можливість проходити стажування у столичній «Феофанії». Крім того, на базі Мукачівської ЦРЛ постійно влаштовують клінічні конференції. На медичних радах обговорюють усі нові методики оздоровлення хворих. Так, минулого року успішно завершили перше в області тромболітичне лікування при ішемічному інсульті.

Не можна не згадати про Василя Васюту як про чуйного, стриманого, керівника. Він ніколи не вирішує поспіхом, виважено ставиться до будь-якого питання. Це справжній, упевнений у собі лідер, сильна духом людина, яка веде за собою однодумців – величезний колектив Мукачівської ЦРЛ. До нього завжди дослухаються працівники й поважають будь-яке його рішення. Василь Васюта готовий допомогти у всякій ситуації.

2007 року головного лікаря Мукачівської ЦРЛ Василя Васюту було вдостоєно почесного звання «Заслужений лікар України», а 2009-го – нагород¬жено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Недарма ж закарпатці неодноразово обирали Василя Васильовича депутатом міської, районної, а тепер і обласної рад.

Отже – довіряють.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також