Лікарня у Мукачеві вироблятиме ще й ...тепло та електроенергію

4
1

І хоча таке задоволення коштує шість мільйонів гривень, та воно того варте і скоро себе окупить

Головний медзаклад міста над Латорицею тепер не залежатиме від «Мукачівтепла» та міськенерго. Тут запущено в дію установку для виробництва теплової та електричної енергії.



Фахівці кажуть, що собівартість електрики, яку виробляє конгенераційна установка, втричі дешевша, ніж та, що її постачають з міськенергомережі. І хоча таке задоволення коштує шість мільйонів гривень, та воно того варте і скоро себе окупить.



За словами головного ескулапа Мукачівської ЦРЛ Василя Васюти, встановлена установка - це не тільки тепло та затишок для пацієнтів медзакла-ду, а ще й велика «автономія», адже тепер, коли проводяться довготривалі складні операції, хірурги не боятимуться, що у найвідповідальніший момент може не стати електрики і відключаться прилади, які штучно підтримують життєдіяльність хворого. Ноу-хау, яке має одна з найбільших лікарень області, що забезпечує теплом та електрикою, за своїм зовнішнім виглядом нагадує звичайну котельню.



Такі ергономічні установки нині у нас в державі велика рідкість, зате в наших недалеких сусідів чехів вельми поширені. Саме вони щедро ділилися з мукачівцями досвідом з обслуговування таких агрегатів.




Коментарі

И
Игорь

Нормально, еще б выплатили медработникам все что должны, было бы все супер!

Читайте також