Лікарсько-фізкультурний диспансер

24
0

святкує новосілля

26 листопада в обласному лікарсько-фізкультурному диспансері святкували новосілля – заклад переселився в нове приміщення. Участь в урочистому відкритті взяли перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Михайло Попович, перший заступник голови облради Михайло Мартин, начальник управління охорони здоров’я Василь Скрип, єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік.

За своїми досягненнями обласний лікарсько-фізкультурний диспансер вважається одним із найкращих медзакладів краю. Його було відкрито далекого 1951 року. Нині тут активно впроваджуються нові методи діагностики та профілактики захворювань. Реконструкція комплексу обійшлося обласному бюджету в 875 тисяч гривень. Тут працює 24 медичних працівників. Заклад є базою служби спортивної медицини та лікувальної фізкультури в області.

За словами головного лікаря Андрій Шипа щороку тут проходитимуть лікування та профілактику майже 14 тисяч пацієнтів.

– Диспансер фінансується з обласного бюджету. Зокрема, цього року для нього буде виділено близько півмільйона гривень, – відзначає Андрій Шип.

Іван Балога констатував, що завдяки відкриттю цього закладу вдалося вирішити дві проблеми. По-перше, майновий спір щодо приміщення диспансеру на Цегольнянській. До 1949 року будівля належала греко-католицькій єпархії. Рішенням сесії обласної ради її було повернуто мирянам. По-друге, умови, в яких тепер працюватимуть медики диспансеру суттєво відрізняються від попередніх.

– Сьогодні ми маємо чимало обласних медичних закладів, які серед кращих в державі. В них надається якісна та кваліфікована допомога. Приємно, що до цих установ додався й обласний лікарсько-фізкультурний диспансер, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога. – Кошти обласного бюджету, спрямовані на розвиток медичної служби області, фахово трансформовані в сучасні методи лікування, новітні технології, що дозволяє наблизити медичну допомогу до європейського рівня.

– Якщо порівняти Закарпаття з іншими регіонами України, то увага обласної влади до сфери охорони здоров’я у нас помітніша, ніж деінде, – вважає Василь Скрип. – Порівняно з минулим роком, коли на галузь виділялось 613 мільйонів гривень, цьогоріч – понад 663 мільйони, тобто на 50 мільйонів гривень більше.

Опісля виступів, гості оглянули нове приміщення. Спілкуючись з представниками медичного закладу, будівельниками, Іван Балога подякував усім, хто реконструював диспансер, та побажав лікарям надавати краянам лише якісні медичні послуги.

На фото: Іван Балога вручає документи на право власності колишнім господарям будівлі, де ще донедавна працював диспансер, – єпископу Мілану Шашіку

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також