Ліниві живуть довше

4
0

Вчені давно помітили, що квапливі тварини живуть набагато менше за повільних. Можна навести простий приклад -- рептилії. Вони не зайняті нічим, крім перетравлення їжі та лежання на сонці.

 

Першим, як повідомляє ua.info, пояснити це спробував ще 1908-го року Макс Рубнер, німецький фізіолог. Він зробив дуже логічний висновок: мірилом всіх життєвих процесів слугує енергія: "Всі тварини досягають фази закінчення розвитку після того, як споживають однакову кількість енергії на кілограм маси".
 
Шляхом багаторічних досліджень німецький фізіолог Роланд Пріцінгер з Франкфуртського університету довів правильність теорії. Згідно з його розрахунками, ідеальною моделлю для вивчення старіння виявились птахи.
 
Вивчення життя більш ніж 900 видів птахів привело вченого до наступного висновку: що повільніший обмін речовин, то повільніше настає старіння.
 
Виявляється, в одиницях енергії тривалість життя усіх птахів однакова: за свої 4 роки кропив'яник "спалює" стільки ж енергії, скільки сірий папуга за 80 років. Цей енергетичний закон поширюється на всіх живих істот.
 
Парадокс полягає у тому, що без тренування і руху наш організм стає слабким. Це своєрідне замкнуте коло. Важливо знайти золоту середину щоб зайвий рух гартував вас, а не призводив до старіння.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також