Лєна Майєр "побила" Кличка

46
1

Спочатку вона завоювала симпатії Німеччини, тепер усієї Європи. Разом із 19-річною ганноверською школяркою Лєною Майєр-Ландрут, яка перемогла в пісенному конкурсі «Євробачення» у суботу, уся Німеччина тріумфує.

Після тріумфу на пісенному конкурсі "Євробачення" Лєни Майєр-Ландрут (Lena Meyer-Landrut) її привітала федеральний канцлер Анґела Меркель. "Мене вразила природня манера школярки з Ганновера",- заявила Меркель в інтерв'ю Bild. Вона з великим відривом обійшла у фіналі конкурентів із загалом 24 країн. Для Німеччини це друга в історії перемога на Eurovision Song Contest.

Приліт героїні «Євробачення»-2010 до рідного Ганновера у неділю після обіду німецькі центральні телеканали транслювали в прямому ефірі. «You know, it's…it's some kind of.. crazy! Ihr seid verrückt!» - то англійською, то німецькою ділилася враженнями Лєна Майєр-Ландрут на сцені в Осло. "Це просто щось божевільне! Ви божевільні!". Ця підліткова безпосередність підкупила спочатку Німеччину, а за нею й усю Європу, попри, на перший погляд, не "вибуховий" номер.

Зустріч в аеропорту Ганновера

З піснею «Satellite» американки Джулі Фрост та датчанина Джона Гордона Лєна значно випередила найближчих конкурентів з Туреччини та Румунії. Онучка колишнього німецького дипломата, екс-посла Німеччини у Росії Андреаса Майєра-Ландрута, стала переможцем кастингу, який зрежисував відомий телепродюсер Штефан Рааб. «Це не лише перемога Лєни, це перемога Німеччини і перемога гарного смаку»,- заявив він після оголошення результатів.

Газети змагаються в оцінках перемоги

Газета Bild у неділю вранці вийшла із заголовком: «Європа любить тебе!» Журналісти найтиражнішого видання радіють, як під час перемог на чемпіонатах світу з фуболу: «Ми – пісенні чемпіони! Лєна – це ми!»

Німецький кастинг

Виступ німецькі критики оцінили як справді «дуже чистий, чарівний, яскравий та магічний», що затінив усі інші номери. Навіть побоювання, що Лєна не встоїть проти «східноєвропейської солідарності», виявилися безпідставною: фаворити Азербайджан, Вірменія, Грузія та Україна повідбирали одне в одного бали і, таким чином, усі опинилися в середині таблиці, зазначає видання Spiegelonline.

Аналіз балів: голоси України й Україні

Для українців перемога німкені може здатися несподіваною. Адже у загалом 246 очках Лєни лише 5 «українських» балів. А такі країни як Білорусія, Вірменія, Грузія, Молдова та Ізраїль не дали німецькій старшокласниці-тріумфаторці-2010 взагалі жодного очка.

До речі, і голоси Німеччини були не на користь номеру української учасниці Альоші. Нуль балів Україна отримала також від Ірландії, Албанії, Хорватії, Боснії і Герцеговини, Фінляндії, Словенії, Естонії, Португалії, Греції, Ісландії, Данії, Іспанії, Словаччини, Мальти, Норвегії, Швейцарії, Бельгії, Македонії, Швеції. Тим не менше, вона посіла 10-те місце, перед учасником з Росії Петром Налічем (11), покращивши минулорічний результат Світлани Лободи (12).

Телевізійний супервечір: Лєна "побила" Кличка

За Лєну цього суботнього вечора уболівала практично уся Німеччина. В центрі Ганновера стояли великі екрани з прямою трансляцією «Євробачення», де зібралася юрба у 20 тисяч осіб. А офіційна вечірка, присвячена «Євробаченню», пройшла в Гамбургу.

По телевізору за дійством в Осло спостерігали 14,69 мільйонів телеглядачів. Більше людей було прикуто до екранів лише 1980 року, коли конкурсантка Катья Ебштайн здобула 2 місце. Тоді аудиторія сягнула рекордного показника у 17,35 мільйонів осіб, повідомляє агенство dpa.

Пісенна ейфорія перемогла навіть спорт. Цього ж суботнього вечора 29 травня в Німеччині транслювали на каналі ZDF - гру збірних Німеччини та Угорщини з футболу, а на RTL - боксерський поєдинок Віталія Кличка із Альбертом Сосновскі. Футбол дивились 7,21 мільйона телеглядачів, а бокс - 6,71 мільйона.

Коментарі

Ч
Чайка

І все таки треба було дивитися бій Кличка і СосновскіЦе-супер А фінал євробаченя повна туфта!!!!

Читайте також