Майже 60% закарпатських дітей відпочинуть у літніх таборах

8
0

Загалом майже 85 тисяч юних закарпатців мають відпочити та оздоровитись у санаторних закладах протягом літнього періоду 2012 року.

 

Це близько 57% від загальної кількості дітей віком від 7 до 16 років. До слова, згідно з планом, кожен район та місто мають забезпечити оздоровлення та відпочинок не менше 55% школярів, які проживають на їх територіях.

Найкраще до літнього періоду оздоровлення дітей підготувався Хустський міськвиконком. Так, за прогнозами, цьогоріч оздоровчими та відпочинковими послугами у місті забезпечать більше 2-х тисяч дітей  (близько 61%).

Також високий показник запланованого оздоровлення та відпочинку дітей мають Мукачівський та Виноградівський райони (58,2% і 58% відповідно).

Гірша ситуація в Ужгороді. Міськвиконком звітує всього про 31% відсоток дітей міста, котрі будуть оздоровлюватися влітку. Із показником 50%, який теж не дотягує до визначеного плану, сьогодні до літнього оздоровчого періоду підійшли м. Берегово, Берегівський та Ужгородський райони.

- Вже зараз можемо говорити, що 3 746 дітей Ужгородського району влітку будуть забезпечені оздоровчо-відпочинковими послугами. Знаю, що район дещо відстає від визначеного плану. За кілька днів проблема буде вирішена і ми забезпечимо відпочинок та оздоровлення 55% району, - пообіцяв голова Ужгородської райдержадміністрації Руслан Чорнак.

– Традиційна літня оздоровча кампанія вже зовсім скоро – відтак, керівники районів та міст мають особисто контролювати це питання. За кошти обласного бюджету зможуть відпочити більше 2,3 тис. юних закарпатців. За потреби, будемо розглядати можливість виділення додаткових коштів. Завдання районів – якомога серйозніше підійти до літнього оздоровлення, - наголосив очільник краю Олександр Ледида.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також