МДУ взяв участь у конкурсі молодих дизайнерів "Modna linia mladych-2013" (ФОТО)

10
2

На запрошення Словацької сторони Мукачівський Державний Університет 12 квітня 2013 року вперше прийняв участь у конкурсі молодих дизайнерів одягу, який відбувся в місті Пряшів на базі спеціалізованої школи-ліцею (SOSP).

Даний конкурс, під назвою «Modna linia mladych» відбувається в Пряшеві вже 8 років поспіль і є фактично головним в Словаччині для молодих дизайнерів одягу, які навчаються у  відповідних профільних  навчальних закладах.  Щорічно в даному  конкурсі приймають участь представники  різних країн, зокрема Польщі, Чехії, Угорщини, України.  В цьому році на конкурсі було представлено близько 150  колекцій, які оцінювались у 8-ми номінаціях.

Приємно зазначити, що Мукачівський Державний Університет, творчі роботи якого були представлені  студентами спеціальності «Конструювання та технологія швейних виробів», отримав почесні відзнаки, зокрема: ІІІ місце у двох номінаціях: «Volna tvorba», автор Трач Оксана (керівник: викладач кафедри Сєдоухова Є.В.) – ансамбль під назвою «Rassel не може заснути» та «Vychadzkove odevy», автор Петренко Мирослава

(керівник: викладач кафедри Сєдоухова Є.В.)  – колекція «Без правил». 

Безпосередньо кафедру легкої промисловості на конкурсі представляли викладачі:  Мороз Романія Андріївна, Герасимов Віталій Вікторович та Матвійчук Світлана Салманівна. Крім того, старший викладач кафедри «Легкої промисловості» Мороз Р.А. була запрошена до складу журі конкурсу, членами  якого були представники Міністерства освіти Словаччини, провідні дизайнери, менеджери фірм-виробників одягу, що в цілому сприяло незаангажанованості в оцінювані робіт студентів.

Слід відзначити, що організатори даного заходу – колектив  школи-ліцею і особисто пан Станіслав Кухта – керівник закладу, створили доброзичливу та приємну  атмосферу на конкурсі. Між Мукачівським Державним Університетом та Словацьким навчальним закладом складена та підписана угода про співпрацю, яка передбачає  в подальшому спільне проведення подібних конкурсів, обмін досвідом роботи, а також обмін між студентами та викладачами обох  закладів. З детальною інформацією про конкурс та результати його проведення  можна ознайомитись на сайті Словацького навчального закладу (SOSP Presov).

Коментарі

Є
євангеліна

наша ромашка)))

М
маша

о, Романа Андріївна)))))

Читайте також