Медики Мукачева визначили пріоритети

8
0

Та підсумували торішню роботу

6 лютого 2007 року за участі начальника обласного управління охорони здоров”я ОДА Турянчика М.І., заступника Мукачівського міського голови Бендасюка В.C. та керівництва Мукачівської районної ради та райдержадміністрації відбулося спільне засідання медичної ради та комітету профспілки медичних працівників Мукачівської центральної районної лікарні, на якому були розглянуті підсумки роботи за 2006 рік та завдання по покращенню медичного обслуговування населення в 2007 році.

Головний лікар Мукачівської ЦРЛ та інші виступаючі відзначили, що для функціонування лікарні з міського бюджету було передбачено 22439,7 тис.грн., з яких за 12 місяців фактично профінансовано на суму 22382,7 тис. грн. ( або на 99,7 відсотків).

Це дало можливість здійснити ряд заходів щодо покращення матеріально-технічної бази лікарні. Зокрема, виконано капітальний ремонт внутрішньої мережі опалювальної системи терапевтичного, частково урологічного та інфекційного корпусів, капітальний ремонт харчоблоку, біжучі ремонти у цілому ряді стаціонарних відділень та лікарських кабінетів поліклініки.

Завершено перший етап реконструкції центральної котельні лікарні, внаслідок чого суттєво покращено умови для перебування хворих та для роботи медичного персоналу.

Встановлено також нове обладнання в пральні лікарні на суму 137,5 тис. грн., що дає змогу забезпечити своєчасне та якісне прання білизни.

Встановлено шатрову покрівлю на гаражах станції швидкої медичної допомоги на суму 123,9 тис. грн., придбано нове медобладнання та медичну апаратуру тощо.

У лікарні впроваджено ряд нових методів діагностики і лікування. Зокрема, лапароскопічні хірургічні операції, нові методики хірургічного лікування переломів, хірургічну імплантацію штучного кришталика ока тощо.

Поряд з цим, до проблемних питань діяльності лікарні слід віднести незавершені роботи з реконструкції центральної котельні лікарні, переведення поліклінічного відділення на автономне опалення, ремонт дахів, поновлення парку санітарного автотранспорту станції швидкої медичної допомоги, придбання нової високотехнологічної медичної апаратури, відсутність протитуберкульозного стаціонару.

Основними пріоритетами у діяльності центральної районної лікарні залишаються: профілактика і ікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань, ВІЛ/СНІДу та туберкульозу, цукрового діабету, онкологічних захворювань.

Медична рада вирішила: вважати стан організації та фактичного надання медико-санітарної допомоги населенню міста Мукачева і району задовільним.

Затвердити „заходи щодо усунення недоліків в роботі структурних підрозділів, профільних служб ЦРЛ, ЛПЗ району за підсумками 2006 року та покращення їх роботи на 2007 рік”; керівникам структурних підрозділів ЦРЛ, профільним районним спеціалістам, головним лікарям СЛД взяти до керівництва і неухильного виконання заходів щодо покращення надання медико-санітарної допомоги населенню в 2007 році.

Повідомили ЗІА „Простір” у відділі внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також