Медицина Мукачева вустами звичайних мешканців міста

32
1

Мукачівська Ратуша запитала мукачівців про медичне обслуговування в місті.

Василь Русин, пенсіонер:

– Занадто дорога як для звичайного пенсіонера. Я нещодавно був у стоматолога хотів поставити зубний протез, то лікар повідомив ціну тисячу гривень, я спочатку зміг заплатити тільки завдаток. Іншим разом я захворів, а друг пішов за лікарем. Так той виписав занадто великий як для мого гаманця список ліків. Треба щоб лікарі призначали саме ті ліки, які допоможуть хворим. 

Василь Химинець, працівник газового господарства:

– В минулому році я пролежав в міській лікарні загалом 4 місяці. Я мав перелом ребер. Але операцію мені робили в Ужгороді. І в Мукачеві, і в обласному центрі медичні працівники до мене добре ставились– культурно і ввічливо. Таким ставленням вони сприяють швидшому одужанню людини і навіть замінюють ліки. В Ужгороді у відділенні торо кальної хірургії було дуже приємно знаходитись. Там зробили євроремонт і сама обстановка благодійно впливає на хворого. Треба, щоб вони не гірше ставились до хворих як було до цього часу, а для цього і нам в разі хвороби треба менше їх нервувати.

Габріела Скоранек, пенсіонер

– Загалом медицина змінилась в позитивну сторону. Я маю знайомого лікаря, який працює головним лікарем на рентгені. Скільки до нього не звернусь, то він завжди порадить і допоможе. Хотілося б, щоб більше уваги приділяли сімейній медицині. В нас помітно не вистачає сімейних лікарів. Вони потрібні,щоб коли захворіє дитина або старша людина було до кого звернутись. Нещодавно відкрили приватну лікарню по вулиці Ярослава Мудрого. Там працюють сімейні лікарі, але ціни там захмарні.

Наталія Кость, вихователь дитбудинку-інтернату:

– Нещодавно, три місяці тому, я народила другу дитину. В пологовому відділенні Мукачівської міської лікарні до мене дуже дбайливо ставились, кожен ранок приходили оглядати мене, дитинку. Зараз я потрапила у відділення урології з хворими нирками і одразу відчула до себе увагу з боку лікарів. Трішки б ще покращити інтер'єр лікарні і покращити умови перебування: душові кабіни, ліжка кращі та білизну для ліжок якіснішу. А сам лікарі незалежно від віку в нашій лікарні хороші.

Ярослава Кобіль, психолог:

– Ми для чоловіка виходжуємо групу інвалідності. Мого чоловіка лікує лікар Віталій Луць– дуже хороший лікар. Щоб іще ліки видавали безкоштовно, бо за ту пенсію, що мій чоловік отримує по інвалідності – 738 гривень– це дуже й дуже мало. А якщо врахувати, що в нас 4 маленьких дітей, то й взагалі мізер. Хочеться щоб лікарі на своєму місці залишались людьми

Наталія Лугова, завідуюча лабораторії санаторного комплексу:

– Я сама по професії лікар і добре знаю головні проблеми лікарів. Нещодавно була пацієнтом Мукачівської міської лікарні і була задоволена обслуговуванням і доглядом в хірургічнму відділенні, де головний завідувачем є Павло Богдан. Хотілося б більшої підтримки держави для покращення оснащення, щоб хворий почувався впевненим у своєму одужанні. Також треба ще попрацювати над санітарним станом у окремих відділеннях і треба давати спеціалістам-лікарям відповідну зарплату для підвищення популяризації цієї професії. Обіцяють страхову медицину, яка можливо покращить роботу медичних закладів, але це теж треба пережити і перебудуватись.

Коментарі

Ю
Юрій

шість відповідей надрукували, а триста негативних непомітили?

Читайте також