Мер Ужгорода вивчав очисні споруди міста

33
1

Окрім вже традиційної "екскурсії" вулицями міста, під час якої відмічав безлад та акцентував комунальникам на недоліках їх роботи, міський голова відвідав і основні очисні споруди Ужгорода, які опрацьовують стоки перед тим, як скидати їх до річки.

Міський голова в кількох словах пояснив принцип дії очисних споруд і зазначив, що вважає їх такими, які потребують вдосконалення.

"Сьогодні очисні споруди потребують термінової реконструкції для збільшення обсягів. Ми й зараз робимо все, аби очищення води з міської каналізації відбувалося належним чином, але слід розвивати, покращити цю роботу. Як відомо, за нормами Євросоюзу до річок можуть скидатися лише належно очищені стоки. Аби дотримувати вимог, нам терміново треба вкладати в реконструкцію очисних споруд близько 50 мільйонів гривень. Цих коштів нема, вже багато літ є спроби їх відшукати, тим часом робимо все, аби мати змогу підтримувати обладнання у належному стані", зазначив міський голова.

"Наразі ж багато споживачів, котрі мають значні обсяги стоків, на сплачують, зокрема, за зливову каналізацію. Навіть є певні судові справи. Я хочу, аби всі розуміли, що робота міського Водоканалу залежить зокрема і від фінансування. Загалом же зараз ми бачимо ту частину міського господарства, про яку переважно не надто замислюються в місті, але котра важлива і від якісної роботи якої залежить екологія в Ужгороді", - акцентував мер.
Наприкінці об'їзду міський голова наголосив, що і комунальники, і муніципальна поліція, і санепідеміологічна служба, і також дільничні не роблять всього, на що здатні, аби наводити лад в місті. Знову йшлося і про неохайну зовнішню рекламу, про необладнані вбиральнями зупинки, і, звісно, про сміття. Керівникам житлово-експлуатаційних товариств Віктор Погорєлов наголосив на потребі прибирання своїх ділянок після того, як зійшов сніг, а також – необхідності перевірок зливових стоків, попросив звернути увагу і на стан покрівель.

Чи не найбільш впадає в очі стан доріг – асфальтове покриття на певних вулицях практично знищене, те саме із внутрішньоквартальними. Наразі нема змоги масово ремонтувати вулиці, утім, у бюджеті Ужгорода на це рік закладено кошти для ремонту зокрема Мукачівської і Капушанської, - повідомили у прес-службі Ужгородської міської ради.

Коментарі

РН
Работа не волк

Мэр Ужгорода только "вивчає" проблемы города!А решать их?Кажется делать это будет уже следующий градоначальник.

Читайте також