Мережа медичних закладів Мукачівщини побільшає

12
0

на один фельдшерсько-акушерський пункт

Фельдшерсько-акушерський пункт  відкриють у  селі Баркасово – на території, де компактно проживає ромське населення. Організаційні моменти, пов’язані з облаштуванням пункту та ряд інших питань було обговорено під час зустрічі голови Мукачівської райдержадміністрації Токаря Іллі Івановича зі старшим пастором ромської релігійної громади  Михайлом Балко та керівником Баркасівської ромської общини  Федором Варгом.

 ФАП запрацює уже на початку вересня. Приміщення, де його розміщено  надано релігійною громадою «Церкви Живого Бога». Облаштування пункту проводитиметься завдяки спонсорам, яких вдалося знайти за сприяння голови райдержадміністрації. Роботи з ремонту вже розпочалися  і за дорученням  Іллі  Токаря повинні завершитися до кінця серпня.  Також буде відремонтовано й класи школи, яка розміщена поруч та забезпечено учнів  шкільним інвентарем. «Необхідність і доцільність відкриття медичного закладу продиктована вимогою часу. Адже  сьогодні існують чималі проблеми зі здоров`ям ромів. Вони здебільшого пов`язані з низьким рівнем матеріально-побутових умов проживання більшості ромських родин. Завданням влади, є не тільки покращити рівень життя  ромського населення, але й сприяти  їх адаптації у суспільстві», - зазначив голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар. Він також запропонував  спільно попрацювати над концепцією вирішення проблем навколо ромської спільноти, яка б передбачала облаштування інфраструктури територій, де компактно проживають роми, покращення доступу до медичних послуг, підтримки навчання ромських дітей, проблеми  соціальної адаптації ромів у суспільстві  тощо.

 Голова райдержадміністрації принагідно звернувся до керівника ромської общини організувати на території поселення роботи з санітарної очистки. Адже на сьогодні ситуація, яка там склалася є не надто сприятливою. Бруд та сміття може завдати чималі проблеми.  Також  він попросив провести з населенням бесіду про необхідність дотримання правил санітарії на території ромської общини та дбайливо відноситися до збереження  та підтримки чистоти, як біля власних будинків, так і в школі та ФАПі.

 Голова Мукачівської райдержадміністрації також висловив сподівання на тісну співпрацю щодо розв’язання всіх питань, пов’язаних з життєзабезпеченням ромських громад. «Все, що ми робимо, – на благо нашого району. І всi проблеми вiдступлять, коли всi зрозумiємо, що живемо в однiй громадi –районі, областi, країнii нашi дiї мають бути спрямованими на розв’язання проблем усiх без винятку жителiв громади», - зазначив керівник району. Повідомили з сектору зв’язків з ЗМІ, громадськістю та з питань внутрішньої політики апарату Мукачівської РДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також