Мілана Шашіка призначено єпархом

16
0

Як повідомив настоятель Хрестовоздвиженського кафедрального собору м. Ужгорода, протоієрей о.Іван Тидір, цими днями Папа Венедикт XVI призначив Преосвященного владику Мілана Шашіка, титулярного єпископа Бононії та Апостольського адміністратора Мукачівської греко-католицької єпархії єпархом названої церковної адміністративної одиниці.

Довідково. Владика Мілан Шашік очолює Мукачівську греко-католицьку єпархію як Апостольський адміністратор від 12 листопада 2002 року. 6 січня 2003 року отримав архиєрейське рукоположення з рук Слуги Божого Івана Павла ІІ.

У вересні 2007 р. за багатолітню плідну церковну, благодійну і милосердницьку діяльність Президент України своїм Указом нагородив його орденом „За заслуги” ІІІ ст.

Народився владика Мілан 17 вересня 1952 р. в Словаччині. Після закінчення школи вступив до Згромадження Місіонерів, вивчав філософсько-богословські предмети в Братиславській семінарії, і в 1976 році - прийняв священиче рукоположення.

Виконував різні душпастирські обов’язки, а також відповідальні служіння в Згромадженні.

Після навчання у Римі, де здобув ліценціат з богослов’я духовності, протягом 6 років працював в Апостольській Нунціатурі в Києві, а також душпастирював на Закарпатті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також