Міністерку охорони здоров'я Словаччини вимагають звільнити за фото з немовлятком (ФОТО)

7
12

Міністр охорони здоров’я Словаччини Зузана Долінкова минулого тижня під час візиту до лікарні Попрада сфотографувалася з недоношеною дитиною. На ній була сукня, прикраси на руках і не було засобів захисту, незважаючи на те, що недоношені діти вимагають надзвичайно уважного підходу. Тому фото викликало чимало критики в соцмережах.

Фото Долінкової привернуло увагу після того, як на нього у соцмережах відреагувала завідуюча відділенням інтенсивної терапії новонароджених дитячої лікарні в Кошице Ванда Чованова. Вона порадила чиновниці наступного разу одягнути одноразовий халат і зняти каблучки та годинник, щоб мінімізувати ризик інфікування недоношеної дитини.

«Як неонатологи ми саме так навчаємо батьків, себе та всіх, хто контактує з недоношеною дитиною», - написала лікарка.

Після хвилі критики Долінкова видалила фото зі свого профілю, а лікарня Попраду також видалила допис про візит міністра.

У недільному ток-шоу колишня віце-прем'єр-міністерка Словаччини Вероніка Ремішова заявила, що міністра охорони здоров'я потрібно негайно відправити у відставку. «Замість того, щоб доглядати пацієнтів, вона ходить до лікарні в спеціалізовані палати без захисного одягу. Навіть батьки відвідують цю дитину лише годину на день. А вона дістає дитину з інкубатора і фотографується з нею для (хайпу) у соцмережі. Її треба негайно звільнити», - сказала Ремішова.

«Я б ніколи не дозволила собі порушувати розпорядок будь-якого робочого місця, в будь-якому медичному закладі. Мене запевнили, що все буде згідно з регламентом. Крім того, що я міністр, я також жінка і мати, яка ніколи не допустить, щоб здоров’я будь-якої дитини було поставлене під загрозу. Тому я вважаю оманливим і політично мотивованим використання цієї ситуації як інструменту політичної боротьби», - заявила сама Долінкова через кілька днів, коли скандал вже набрав обертів.

У самій лікарні ситуацію коментувати відмовилися. Натомість журналістам стало відомо про тиск з боку Міністерства охорони здоров’я Словаччини на лікаря з Кошице, яка розпочала цю дискусію. Тиск чиниться і на директора лікарні.

Ванда Чованова давно звертала увагу на важкі умови догляду за важкохворими новонародженими. «Я пережила будь-які залякування, переживу і це. За директора лікарні я переживаю більше ніж за себе, адже міністерству легше знайти привід замінити порядну людину, яка намагається багато зробити для лікарні, пацієнтів і працівників, на зручний «криміналітет». Це (для них) дуже просто - звільнити лікаря з досвідом роботи в такому відділенні, де мало хто знає цю справу і мало хто хоче тут працювати», - зазначила лікарка.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

СШ
Смайлику шо пише у 22.38

Слухай, як кажуть твоі лишнєхромосомні сородичі, до яких відноситься і той дуже розумний ЄС, нафкусіцвєт таваріщчанєт. Кідь тобі любиться тота циганка словацька та йди до неі, знаєш де іі глядати. Нашо ти другим пропонуєш ту бабіщу? Як писав той кончений ЄС, якщо вам суджено бути разом, то йди за своєю капчоною судьбою. Кідь тя не упустять з краіни, та не парься, перепливай Тису, жужіка тя буде там чекати, будеш щасливіший, навіть не думай. Будете поднімати населення Словакіі,Єс-а возьмете за крестного.

ДД
До до ЄС

Пане, шо Ви такі мириговані?

:) до 22:06

Але Зузана файна. Ти бись був щасливіший з таков. Подумай

ДО
До озабоченого збоченця нижче

Тот придурок шо краде розумні тексти з гугла написав би тобі цілу лекцію про звязок твого виховання з твоіми збоченнями, і точно би визначив шо твоя матір винувата у твоіх хворих фантазіях, інцест то діло сімейне. Але я не чокнутий тому напишу коротко: у кого шо болить тот про то і говорить. Якщо тобі не вистачає потриматись за циганські цицьки, то шуруй у табор. Твоі збочення з другими не пройдуть, це тобі любий психіатр підтвердить.

ДД
до До ЄС

Оби ти ся Зузана мало циьки дала потримати, обісь не був такий злий.

ДН
До нижнім

З ким битися? З цьим недоумком? Я його пну ногою, а він потім пів години буде зачитувати з листка якийсь текст не в тему про моє виховання. У мене вуха відсохнуть.

ДК
До конченого ЄС

Ідіоте, до чого тут моя оцінка статті? Я оцінював не статтю а тебе, придурка. Якщо підписуєшся як ЄС, то мав би знати що там закони функціонують, якщо по закону потрібно одіти халат то його потрібно одіти навіть міністру. З приводу помилок: ідіоте, перечитай своє перше слово у своєму тексті скопійованного з гугла, прочитав? Тож закрий писок. Наступного разу не лишай своі висери під темами що не для твого тупого , тоді тебе маменькиного синочка не будуть тут ображати. А тепер іди жалійся мамці

Н
Нижнім

Поспоримо, що не поб'єтесь? А про міністерку Зузанку: щось вона дуже похожа на Ельвіру з нашого Франка; а такі елвірки ні халатів не носять, ні рук не дуже щоб миють. Так що треба Зузанку гнати мокрою ганчіркою і назад до школи

ДЄ
до ЄС

Ти де такі вумні слова списав?

ЄД
ЄС до нижнього допису

Спдіваюся , що ваша мати дуже пишається як вас виховала і відпустила у самостійне плавання-життя ?! Ваша різнобічність в оцінці даної статті є приголомшливо важливою і не потребує більш критичного аналізу , вважаючи що ви є останньою інстанцією в продукуванні цих висновків. Звичайно , що про вашу грамотність в побудові речення аби інші , менш грамотні за вас , мали змогу роширити свій світогляд та перейняти стиль подання матеріалу для загалу , взагалі не згадуватимемо . Аплодисменти стоячи . Браво . Занавіс .

ДЄ
До ЄС

То ти кончений, виссаний з діри своєі матері. Будь реалістом, якщо тобі суджено колись здохнути то миття рук, гігієна, навчання і т.д не змінять ситуаціі, ти і так і сяк здохнеш. Так краще піди і убийся об стіну. А з приводу ЄС, як ти істота підписалась, то як раз там є правила, і якщо іх не дотримуватись, то буде покарання. З такими понятями як у тебе підпишись сомалі, будь реалістом

Є
ЄС

Проблема виссана з пальця . Якщо суджено жити , то відсутність БІЛОГО , ЗЕЛЕНОГО , ЧОРНО-БУРО-МАЛИНОВОГО халату і т.д. не змінить ситуації. Будьмо реалістами.

Читайте також