Міносвіти закликало приймальні комісії продовжити роботу

7
0

Міністерство освіти і науки рекомендує керівникам вищих навчальних закладів збільшити кількість технічних працівників приймальних комісій, продовжити час прийому документів протягом дня й організувати продаж прохолодних напоїв у зв'язку з великою кількістю абітурієнтів і важкими погодними умовами.

Про це сказано в повідомленні прес-служби міністерства.

Міносвіти зазначає, що незважаючи на проведення роботи приймальних комісій у плановому режимі, в окремих навчальних закладах створюється напружена ситуація, зумовлена надзвичайно великою кількістю вступників, які намагаються подати заяви й документи в перші дні вступної кампанії.

"У зв'язку із цим МОН звертається до керівників вищих навчальних закладів з закликом вжити практичних заходів для поліпшення роботи приймальних комісій з урахуванням кількості вступників, зокрема шляхом негайного збільшення кількості технічних працівників приймальних комісій із викладачів і продовження строку прийому документів протягом дня", – сказано в повідомленні.

Також міністерство звертає увагу на необхідність дотримання порядку й на територіях біля навчального закладу шляхом залучення до патрулювання на них студентів старших курсів.

"Враховуючи складні кліматичні умови, рекомендуємо разом з місцевими органами влади організувати продаж прохолодних напоїв і т.д., а також функціонування медичних пунктів в установах", – додає Міносвіти.

Крім того, міністерство просить керівників ВНЗ звернутися до абітурієнтів, їх батьків і родичів через ЗМІ з роз'ясненнями про процедуру й тривалість приймання заяв і документів від вступників.

Нагадаємо, подача абітурієнтами документів у ВНЗ почалася 15 і буде тривати до 31 липня.

Міністерство освіти й науки прогнозує, що в 2010 році на 1 курс у вищі навчальні заклади вступлять 500-520 тис. абітурієнтів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також