Місячник боротьби з туберкульозом

4
0

проводить і Закарпатська організація Червоного Хреста

На обліку в закарпатських фтизіатрів перебуває нині 2758 хворих на відкриту форму туберкульозу. Ця цифра позвучала за "круглим столом" з нагоди Всеукраїнського місячника Червоного Хреста, присвяченого боротьбі з туберкульозом.Активну участь у ньому беруть і закарпатські червонохрестівці.

Туберкульоз нині, відзначалося за "круглим столом", - не стільки медична, скільки соціальна проблема. На цю недугу хворіють здебільшого соціально незахищені верстви: безробітні, особи, які виїжджають на заробітки, і ті, хто повернувся з місць позбавлення волі, роми. Їм і приділяється пріоритетна увага під час місячника.

Патронатна служба милосердя здійснює контроль за соціально-побутовими умовами проживання підопічних. Працівники та ветерани Червоного Хреста здійснюють подвірні обходи, проводять інформаційні заходи, розіграші лотереї "Щедрий квиток", благодійні концерти, аукціони творчих робіт.

Крім того, в області проводяться туберкулінодіагногстика дітей, профілактичні флюорографічні огляди дорослого населення, мікроскопічні дослідження мокроти, тощо.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також