Міські керівники Берегова разом прибирали канал Верке (ФОТО)

5
0

Сьогодні, 22 березня, у Всесвітній день водних ресурсів, керівництво Берегова долучилося до прибирання берегів єдиної водної артерії міста - каналу Верке.

Ця акція стала початком місячника з благоустрою міста.У ній взяли участь працівники міської ради, мешканців міста, а також особисто міський голова Іштван Гайдош та його заступники - Ольга Бізіля та Габор Кінч. 

"Цього року ми маємо затвердити проект з благоустрою та очистки каналу Верке, - повідомив Іштван Гайдош. - Адже хочемо до цієї справи підійти комплексно. Не лише звільнити канал від нечистот і береги від сміття, а й облаштувати навколишню інфраструктуру. На це потрібно, за попередніми розрахунками, близько 8 мільйонів гривень. Нині таких грошей у бюджеті міста нема. Сподіваємося, що наступного року вдасться все-таки закласти потрібну суму у бюджет".
 
Також у планах міської ради - припинення дії несанкціонованих каналізаційних викидів у канал, який з’єднує Боржаву і Латорицю. Мешканці повинні будуть облаштувати септики на своїх подвір’ях, інакше їх будуть штрафувати. Щоправда ще не до кінця з’ясовано що робити з мешканцями багатоповерхівок, адже їхні каналізаційні викиди також потрапляють без очистки до водної артерії.
 
До 18 травня, коли відзначатимуть День міста Берегово, планується очистити канал Верке від бруду, що накопичився за зиму. Сьогодні канал суттєво обмілів, оскільки на даний час перекрита подача води з Боржави на час нересту риби на Закарпатті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також