Міжгірщина підбила спортивні підсумки 2010 року

9
0

Минулий рік для Міжгірщини видався багатим на різноманітні спортивні дійства і вже за доброю традицією підсумовуються його результати: визначаються кращі спортсмени сезону, активісти, популяризатори спорту і, що потрібно наголосити, не слід забувати і меценатів, яким небайдужий спорт. Не можна не відзначити позитивну тенденцію, що на відміну від попередніх у 2010 році, особливо влітку, райцентрівський стадіон “Авангард” з ранку до ночі був вщент заповнений спортсменами-любителями, школярами, мо

Що й казати — міжгірчанам є на кого рівнятися, адже серед наших односельчан є особи, які досягли значимих спортивних висот. Це — колишній футболіст “Верховини”, а нині гравець київської “Оболоні” Юрій Путраш, півзахисник львівських “Карпат”, член збірної України Михайло Кополовець, який родом з Розтоки, та гравець першої ліги, міжгірець Василь Шегда. Гордимося й нашим лижником з Келечина, майстром спорту Василем Ковальом, який представляє наш гірський район на міжнародній спортивній арені, а на розіграші кубка України був другим.

Звичайно, найулюбленішою грою верховинців й надалі залишається футбол. Доказом цьому є розіграш районного кубка з футболу, суперкубка, проведення чемпіонату Міжгірщини, участь ФК “Верховини” в першості Закарпаття, вдалі виступи колочавських школярів-футболістів у обласних змаганнях — “Дитячій лізі”.

Сприяє розвитку футболу введення в експлуатацію 3 міні-стадіонів з штучним покриттям (Міжгір’я, Пилипець, Колочава), де практично за будь-якої погоди можна тренуватися чи проводити змагання.

В районному футбольному чемпіонаті також є свої спортивні герої. Найуспішнішими районними командами визнано чемпіона першості ФК “Міжгір’я-Лозянське”, володаря кубка та суперкубка району ФК “Колочава-Негровець” та срібного призера чемпіонату ФК “Шипіт” (Пилипець).

Волейбол — це друга за популярністю командна гра в районі. Завдяки спортсменам-ентузіастам він з кожним роком набуває ваги. Ілюстрацією цьому є розіграш районного волейбольного чемпіонату та районного кубка. Вдалося провести і традиційні турніри, приміром, щорічний, приурочений пам’яті редактора райгазети “Верховина” М.Д. Красняника. Відрадно, що все більше й більше зорганізовується волейбольних колективів. Найкращими та стабільними можна визнати такі: команда “Освіта-ДЮСШ”, їх конкуренти — амбітний колектив “Березовий віник” та молодий й перспективний “Легіон”. Найкращими гравцями своїх команд за підсумками проведених цьогорічних змагань визнаються Сергій Звірич, Ростислав Токар, Сергій Пряха, Олександр Бланк, Євген Бундзяк, Олександр Плитан…

Звичайно, на Міжгірщині процвітає не лише футбол та волейбол. Поряд з ними залишаються, можливо, менш популярні, але аж ніяк не менші за значенням — легка атлетика, авіамодельний, лижний спорт, де наші спортсмени з честю захищають район на обласних, всеукраїнських і навіть міжнародних змаганнях. Серед кращих спортсменів Міжгірщини цієї категорії можна відмітити легкоатлета Володимира Шуберта, авіамоделістів Віталія Дорошенка, Євгенія Когутича.

Кожне досягнення в спорті є результатом роботи наставників. У переліку найталановитіших тренерів, які виховують нашу молодь, Антон Ледней (легка атлетика), Василь Коваль (лижні перегони), Євгеній Боровков (лижні перегони), Юрій Ледней (міні-футбол), Олександр Дорошенко (авіамодельний спорт), Василь Звірич (волейбол).

Не можна обійти увагою активістів, популяризаторів спорту на теренах району. Серед них — голова районної ради Іван Ярема, екс-голова райдержадміністрації Іван Роман, голова федерації футболу Міжгірщини Євгеній Бундзяк, футбольний тренер ДЮСШ Олександр Бланк, голова Лозянської сільради Іван Сопко, приватний підприємець Іван Шпілька та багато інших, хто вболіває за розвиток районного спорту.

Далеко не завжди можна обійтися без фінансового забезпечення у проведенні будь-яких спортивних заходів. Тому від імені всіх любителів спорту подяка спонсорам, які протягом всього року підтримували спортсменів, проведення змагань, насамперед: головному лікарю ДП “Санаторій “Верховина” І.Ю. Канюку, депутату обласної ради Ю.Ю. Гнепі, приватним підприємцям В.В. Черничці, І.В. Голембовському та І.С. Шпільці, депутату райради Я.В. Купецькому, міжгірському селищному голові В.М. Щуру. Зокрема, за надання транспортних послуг ФК “Верховина” висловлюється подяка директору КП МСР “Ринок” І.І. Суботі та директору ВАТ “Міжгірське АТП-12138” М.С. Бабічину. Сподіваємось на їх підтримку і в майбутньому. Тоді й будуть успіхи наших земляків-спортсменів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також