Міжгірська школа організувала святкову виставку (ФОТО)

8
0

Нещодавно фойє першого поверху Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 нагадувало своєрідний музейний виставковий зал. Приміщення виявилося навіть тіснуватим для експонатів і від багатолюддя.

А проводилася тут виставка з екологічним акцентом під гаслом “Новорічна композиція”. Подібний захід, який має статус районного всешкільного, зарекомендував себе традиційним, звична його дата — переддень новорічно-різдвяних свят. У ролі головного ініціатора організації виставки виступає районна станція юних натуралістів. Виконуюча обов’язки директора райСЮН Світлана Буряк сповіщає, що основна мета проведення “Новорічної композиції” — це передусім сформувати екологічну, естетичну та працелюбну культуру учнівської молоді, щоб була органічна гармонія її з матінкою-природою, виховати у підростаючого покоління почуття бережливого ставлення до її різноманітного багатства. Водночас Світлана Михайлівна додає, що внаслідок систематичних навчально-виховних процесів, котрі наполегливо проводяться як вчителями, так і керівниками гуртків у цьому плані, є ще один вагомий плюс: шкільна молодь прилучається до активної участі у вирішенні екологічних проблем, які притаманні місцевості, де вони живуть і вчаться. Юнаки і дівчата опановують навики практичної діяльності, зокрема, садять і охороняють лісові насадження, включаються до участі в екологічних акціях, приміром, в операції “Ялинка”, конкурсах під назвами “Збережемо ліси Карпат”, “Ліси для нащадків”, “Зелений паросток майбутнього”…

Кілька красномовних фактів даної виставки підтверджують сказані слова С. М. Буряк. У першу чергу те, що цього разу участь у ній взяли 32 загальноосвітні школи Міжгірщини, які завітали на цей освітянський форум із змістовно оформленими композиціями, приуроченими новорічному та різдвяному празникам. Було представлено понад дві сотні робіт — несхожих одна на одну, кожна на свій вибагливий смак, із просторою і привабливою дитячою фантазією. Виставка робіт проходила в чотирьох номінаціях — декоративні вироби, квітникарство, народні ремесла та новорічний подарунок. Радували око спостерігачів зимові букети, вишивки, аплікації, які виконані в довільній формі із застосуванням техніки орігамі, всіляких декоративних матеріалів. Захоплювала видумка юні, подобалися милозвучні назви, як, скажімо, “Сон зимової ночі”, “Пташине різдво”, “Підкова щастя”, “Подарунок снігової королеви”, “Новорічний дракон” тощо.
 
Коли настав час підсумків, то в журі, в складі якого були Марія Дірей — зав. райметодкабінетом відділу освіти РДА (голова комісії), Михайло Кіс — методист РМК, Габріела Юрик — директор районного будинку творчості, Світлана Буряк — в. о. директора райСЮН, відверто кажучи, виникла проблематика під час визначення кращих, бо практично всі учасники виставки продемонстрували свої експозиції з найкращого боку. І все-таки за невеличкими перевагами оголосили переможців та призерів. Серед загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів перше місце поділили між собою райцентрівські навчальні заклади, тобто №1 та спеціалізована ім. Августина Волошина, на другому місці теж тандем — школи Синевира та Негрівця, як і на третьому — Торуна та Репинного.
 
А з-поміж ЗОШ І-ІІ ст. першість присуджено Мерешорській школі, на другому теж дует — Стригальнянська та Ізківська, третьому — Келечинська та Лозянська №1.
 
Переможці та призери удостоїлися грамот відділу освіти РДА. Але, що особливо втішило, слів похвали заслуговують майже всі, бо не тільки взяли участь у “Новорічній композиції”, але й показали, що в “храмах науки” приділяється належна увага навчанню і вихованню підростаючого покоління.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також