Молодь відвоювала Ільницьку школу-інтернат від місцевих депутатів

16
1

13 лютого відбулася сесія Ільницької сільської ради, на якій розглядалося питання щодо Ільницької школи-інтернат.

Раніше ми повідомляли, що закарпатська молодь збирала підписи в підтримку відміни рішення про реорганізацію закладу

Після збору підписів місцеві депутати пообіцяли до кінця навчального року школу не закривати.

А у лютому на сесії знову піднялося питання Ільницької школи-інтернату. Після тривалого розгляду питання бюджету депутати перейшли до розгляду проблемного питання.

З промовами виступили дівчата Ольга Гатнер та Андріанна Ортукова. Після Ольжиної промови голова Ільницької сільради висловив думку, що вони з депутатами за те, щоб дітям було комфртно жити та вчитись. Саме тому депутатами було вирішено відкликали свої голоси з приводу рішення щодо реорганізації. Як вважає активістка Ольга Гатнер, депутати просто не розбирались детально з проблемою, а після того, як молодь підняла шум - збирали підписи, неодноразово публікувалася в пресі, вони побачили, що від дітей люди не відвернуться, тому і дали задній хід.

Втім є й інша думка. Багато закарпатців переконані, що школу-інтернат хотіли закрити, бо хтось із чиновників вподобав територію, на якій він розташований.

“Вже 4 роки ужгородська молодь опікується вихованцями цього інтернату. Ці діти мають рідних, але умови, в яких ці діти живуть вдома і в інтернаті аж занадто різні. Ми цілком і повністю підтримуємо аргумент, котрим оперує Мінсоцполітики, що кожна дитина повинна мати сім"ю. Але інколи в таких сім’ях діти не мають чого поїсти, де поспати, як повчитися, та і взагалі їхнє життя перетворюється на існування.

А в школі педагоги їм можуть забезпечити можливість вирости справжніми людьми. Ми постійно спілкуємося з дітьми, і навіть тими, які вже не вчаться там. Всі вони вдячні колективу Ільницької школи-інтернату за внесок в їх життя. Не можна ігнорувати 130 дітей і дозволити їм опинитися на вулиці", - переконаний інший громадський активіст Денис Ман.

Мукачево.net

Коментарі

А
Алла

В Чинадієво так само ригоанал голова села Мошак виганяє 200 діточок-сиріт і нікому заступитися за них....чорт би тебе забрав того Мошака уже третій раз.

Читайте також