Мукачево серед міст України, життя яких змінила війна

5
0

Пресконференція на тему «Міста України, життя яких змінила війна. Мукачівський досвід.» відбулася в міському Палаці культури та мистецтв.

На заході, яку організувало інформагенство «Укрінформ», розповіли про допомогу, яку отримують вимушені переселенці на Мукачівщині

Представник інформагентства розповів, як важко було йому з родиною покинути свою домівку у Києві і він, як ніхто інший розуміє всю біль вимушених переселенців.

Станом на 12 квітня, Мукачево прийняло 20 519 внутрішньопереміщених осіб.

Олександр Лендєл, керуючий справами виконавчого апарату Мукачівської міськради розповів, що в перші дні війни розпочалася цілодобова робота для надання допомоги переселенцям. На базі гуртожитків створили місця для тимчасового проживання. Створені кухні, які харчують людей. При реєстрації переселенців, фіксується вік, вік дітей, досвід роботи, сфера діяльності, щоб повідомляти про наявні іакансії, дані про інвалідність, щоб вчасно надавати необхідні ліки та інше.

Через кілька тижнів війни, стало зрозуміло, що Мукачево, фізично не може прийняти всіх потребуючих. Тому, спільно з європейськими волонтерами організували виїзд наших громадян за кордон. Міське комунальне підприємство з перевезень безкоштовно підвозило людей до кордону.

Розмістити в себе українців зголосилося чимало країн.

Наталія Зотова, керівник управління соціального захисту населення Мукачівської міськради, зазначила, що 27 лютого від Мукачівського ЦНАПу відправили першу групу людей за кордон. На сьогодні, тільки через ЦНАП за кордон виїхали понад 2 тисячі людей. Також велика кількість переселенців шукають прихистку в країні та за її межами, через волонтерів.

З 24 лютого ЦНАП працював цілодобово. Зараз людей приймають з 8 до 22 без вихідних.

Окрім того, ЦНАП продовжує надавати необхідні послуги містянам. В складний для українців час, мукачівці згуртувалися та злагоджено працюють, щоб надати всю необхідну допомогу потребуючим.

Обговорили також тему дерусифікації. В майбутньому в громаді перейменують вулиці, назви яких дотичні до росії. Вже позбулися деяких російських символів (пам’ятник Пушкіну, танк Т-34).


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також