Мукачівець з каштанів готує багато ліків

12
0

Житель міста над Латорицею Іван Манько якось поділився: «В інтернеті знайшов цікаве про каштани, і тепер воно мені добре прислужилося, бо я страждаю венозною недостатністю ніг. Ліки від цієї недуги дорого коштують, однак я тепер їх маю задарма. До речі, саме зараз і потрібно заготовити цю надзвичайно цінну лікарську сировину».

Медик за фахом Олена Потоцька стверджує, що пан Манько має рацію, адже названій недузі велику допомогу надає мазь, яка готується так. Берете 100 грамів розтертого каштана та по 20 грамів порошку ромашки, листя та квітів шавлії і 10 грамів звичайного картопляного крохмалю. На водяній бані розтоплюєте 400 грамів курячого смальцю і додаєте цю сировину туди, тримаєте це так 3—4 години, а тоді ніч настоюєте. Опісля знову кладете на вогонь, доводите до кипіння, проціджуєте і охолоджуєте. От і маєте мазь. Мастіть ноги й будьте здорові!

Дуже добру поміч отримаєте також з відвару із плодів та листя цього дерева. По 10 грамів названих інгредієнтів потрібно залити півлітра окропу. Тоді в емальованій посудині на водяній бані кип’ятіть 30 хвилин. Далі процідіть. Вживати необхідно перші два дні по столовій ложці раз на день, а опісля 2 чи й 3 рази на добу. Уже за три тижні ви свої ноги не впізнаєте. При необхідності курс лікування продовжіть. Такий відвар вельми корисний і при геморої,  лікуватися ним потрібно місяць.

Мало хто знає, що помічним є каштан і при захворюванні суглобів. Пан Манько радить взяти 1 кг мелених каштанів і залити 5 літрами води, варити 30 хвилин, а тоді процідити й вилити у ванну. Саме така купіль і порятує ваші суглоби. А ось при тромбофлебіті можна приготувати інший засіб. 20 грамів почищених плодів каштана потрібно добре розмолоти й залити склянкою горілки, настояти протягом тижня, періодично збовтуючи. Опісля процідити й вживати по 30 крапель за півгодини до їди з невеличкою кількістю води.

Дружина мого співбесідника Марія страждає радикулітом. Чоловік змелює частину кінських каштанів й змішує з внутрішнім свинячим салом. Виходить  мазь, якою змащує поперек. Каже, що кращих ліків і не потрібно, пише Віталій Пумпинець, газета "Новини Закарпаття".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також