Мукачівський центр зайнятості перейшов на Єдину технологію соцпослуг

8
0

Починаючи з 2000 року всі центри зайнятості України базового рівня при наданні послуг шукачам роботи і роботодавцям користуються Єдиною технологією обслуговування незайнятого населення, яка продемонструвала високу ефективність та набула визнання широкого загалу спеціалістів центрів зайнятості, закордонних фахівців.

 

Але життя вимагає подальшого вдосконалення технологій, тому, починаючи з 2012 року, в діяльність всієї служби зайнятості впроваджується нова сучасна Єдина технологія надання соціальних послуг центрами зайнятості та її елемент – технологія організації професійного навчання безробітних у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
 
Новації стосуються обслуговування осіб незалежно від реєстрації місця проживання, що є новим демократичним зрушенням у роботі центру зайнятості, а також посилюється роль професійного навчання дорослого населення та взаємодія з роботодавцями.
 
У квітні 2012 року Мукачівський районний центр зайнятості перейшов на роботу за Єдиною технологією надання соціальних послуг. Переходу передувало вивчення спеціалістами самої технології, ознайомлення зі змістом та порядком виконання процедур і операцій при обслуговуванні клієнтів служби зайнятості.
 
Основне в Єдиній технології надання соціальних послуг – це підвищення персональної відповідальності спеціалістів центру зайнятості за кінцевий результат їх роботи з клієнтами. Тобто, спеціаліст стає особистим консультантом клієнта, в руках якого сконцентровані всі соціальні інструменти, які він має застосувати для прискорення працевлаштування особи чи оперативного укомплектування вакансії. Отримання послуг на одному робочому місці дає можливість спеціалістам встановити з клієнтом позитивний психологічний контакт, довірливі, продуктивні стосунки.
 
У рамках переходу на роботу за ЄТНаСП, було оновлено та доповнено інформаційне наповнення функціонально-просторових секторів та створено новий сектор запобігання соціальним ризикам, який орієнтований на соціально-вразливу категорію населення: осіб з інвалідністю, дітей-сиріт, жінок з малолітніми дітьми, трудових мігрантів, осіб, звільнених з місць позбавлення волі.
 
Оскільки технологія передбачає радикальне поліпшення співпраці центру зайнятості з роботодавцями, з’явилися нові сектори для їх обслуговування - інформаційний та сектор самостійного пошуку претендентів на роботу. ЄТНаСП повною мірою регулює надання комплексу соціальних послуг, що в свою чергу призведе до підвищення рівня працевлаштування незайнятих громадян та забезпечить якість і ефективність укомплектування роботодавців кадрами.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також