Музей Енді Воргола першим у Словаччині запровадив сучасні технології - QR-коди та чіпи NFC (ФОТО)

11
2

Місцеві студенти випробували нові технології у Музеї сучасного мистецтва Енді Воргола у словацьких Медзілаборцях. Тут для полегшення отримання необхідної інформації першими серед музейних закладів у Словаччині запровадили використання QR-коду і чіпів NFC.

Технологія стала можливою завдяки місцевому мешканцю Паволу Даньо, який нині працює у австрійській IT-компанії. У сусідній Австрії це вже давно не новина - її використовують більш ніж 15 культурних установ, особливо музеї, бібліотеки та туристичні організації.

- Завдяки використанню QR-коду кожен відвідувач через кілька секунд може отримати необхідну інформацію на його рідній мові, - каже директор музею Людмила Штецова. - Таким чином ми намагаємося викликати інтерес у відвідувачів, адже не маємо у штаті стільки перекладачів.

Музей Воргола у Медзілаборцах відвідують туристи з усього світу - щороку до 15.000 відвідувачів. За словами директора бувають гості з Японії, Австралії та Південної Америки. Багато відвідувачів з Росії і Польщі.

Поточні QR-коди доступні англійською, німецькою, польською та словацькою мовами. У найближчому майбутньому також інформація буде поширюватися французькою, російською та іспанською, а далі й китайською, японською й іншими екзотичними мовами світу.

- Установа не повинні витрачати купу паперу, отже використання мобільного телефону сприяє захисту навколишнього середовища, - каже студента коледжу Вікторія Малінчакова. - І це, безумовно, зручніше, ніж читати інформацію зі стендів.

NFC - технологія бездротового високочастотного зв'язку малого радіусу дії «за один дотик». Ця технологія дає можливість обміну даними між пристроями, насамперед смартфонами та безконтактними платіжними терміналами, що знаходяться на відстані близько 10 см.

Нагадаємо, що в Ужгороді у 2014 році відкрили міні-пам'ятник Енді Ворголу

Коментарі

К
Критику

Памятник відкрили в Ужгороді?

К
Критик

Як ви можете пропагувати дегенеративну мазанину цього содоміта?

Читайте також