На "будівництво" Закарпаття витратили майже 47 мільйонів

11
0

Сьогодні, 19 грудня, пройшла підсумкова прес-конференція голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди. Підсумки діяльності в енергетиці, будівництві та промисловості.

Енергеика

У січні 2011 року приватним підприємством „Укрелектробуд” було завершено будівництво та здано в експлуатацію власну малу ГЕС дериваційного типу на р. Красна в с. Красна Тячівського району.
 
Основні складові малої ГЕС:
- водозабірна частина;
- напірний трубопровід протяжністю 1,8 км (діаметр труби 1 220 мм);
- будівля ГЕС.
Перепад висот між водозабірною частиною та будівлею ГЕС становить – 53 м.
Основні технічні характеристики енергогенеруючого обладнання:
- турбіна ФГ-7-60, потужністю – 800 кВт;
- генератор АГГ-800-10.5УЗ, потужністю – 800 кВт;
- високовольтна частина;
- система управління.
 
Усі складові компоненти обладнання виготовленні українськими виробниками. Прогнозований середній виробіток електроенергії –                     2,5 млн.кВт.год на рік. Станція була збудована за рахунок власних та кредитних коштів приватного підприємства „Укрелектробуд”.
 
Розрахункова окупність проекту – 7 років. Обслуговують станцію 4 оператори малої ГЕС, які працюють позмінно. Продаж електроенергії до          30 квітня 2011 року здійснювався енергопостачальній компанії – ПАТ „Закарпаттяобленерго” за укладеним договором купівлі-продажу. Продаж електроенергії за „зеленим” тарифом розпочато із 1 травня 2011 року Державному підприємству „Енергоринок”.
 
Капітальне будівництво
 
За рахунок усіх джерел фінансування управлінню капітального будівництва облдержадміністрації передбачено у 2011 році на об’єкти будівництва, реконструкцію, капітальний ремонт та для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха 46 мільйонів 587 тисяч 600 гривень в тому числі:
 
- резервний фонд – 12 мільйонів 56 тисяч 219 гривень.
співфінансування з обласного бюджету – 359 тисяч гривень.
- субвенція на соціально-економічний розвиток та реалізацію пріоритетів розвитку регіонів -  27мільйонів 949 тисяч гривень.
- обласний бюджет – 6 мільйонів 223 тисяч 340 гривень
 
За рахунок коштів резервного фонду на територіях Міжгірського, Рахівського, Тячівського та Хустського районів відновлено 35 об’єктів, зокрема:
- 3784 м автомобільних доріг та вулиць 
- 384 м берегоукріплень 
- 200 м шляхового полотна 
- 5 мостів та 3 містки 
- гідротехнічні споруди 
- водозабір та станцію очисних споруд 
- 320 м берегової лінії
 
Кошти  субвенції та обласний  бюджет в сумі  34 мільйони 172 тисяч 300  гривень спрямовані на :
- об’єкти освіти – 12996,0 тис. грн. (5 об’єктів);
- об’єкти охорони здоров’я – 12890,94 тис. грн. (5 об’єктів);
- інші об’єкти – 8285,40 тис. грн.
 
 По об’єктах освіти: проведено торги на закупівлю робіт з будівництва ЗОШ с. Неліпино Свалявського району, ЗОШ с. Луково Іршавського району, дитячого садка в с. Фанчиково Виноградівського району та у грудні з  будівництва ЗОШ с.Нересниця Тячівського району та ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів Блок № 4-ІІ черга в смт. Міжгір’я.
 
Завершено будівництво дитячого садка № 2 с. Дубриничі Перечинського району.
 
Розпочато будівництво нового дитячого садочка на 75 місць с.Фанчиково Виноградівського району. Кошти освоєні. 
 
До кінця цього року планується завершення всіх робіт з будівництва  ЗОШ в с.Луково на 300 учнівських місць  Іршавського району.               
              
По об’єктах охорони здоров’я: продовжується будівництво по перехідних об’єктах: 
- Районна лікарня (АГК) м.Рахів,
- Тублікарня ОТМО «Фтизіатрія»,
- Районна лікарня м.Берегово
 
Проведено  відкриті  торги на закупівлю робіт  з  будівництва   хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні м.Ужгород та з реконструкції будівлі обласного центру нейрохірургії та неврології м.Ужгорода по вул.Перемоги,24. 
 
Проведено торги у грудні на закупівлю робіт з будівництва котельні для будівлі Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру та з реконструкції системи опалення і тепло вентиляції будівлі державного архіву м. Ужгород. Укладені договори з підрядними організаціями, на об’єктах ведуться роботи.
 
Влаштовано дахову котельну СК «Юність», м. Ужгород
 
Завершуються роботи з капітального ремонту Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру м.Ужгород (1 черга).
 
Промисловість
 
За 10 місяців 2011 року промисловими підприємствами області реалізовано продукції (робіт, послуг) на суму 6 мільярдів 522 мільйони 900 тисяч гривень. Це – 112% більше від запланованого Програмою економічного і соціального розвитку на 2011 рік обсягу реалізованої продукції.

У структурі реалізованої промислової продукції за видами діяльності найбільшу питому вагу (82,8%) займає продукція переробної промисловості, 16% - виробництва та розподілення електроенергії, газу та води, 1,2% - добувної промисловості.

За 9 місяців 2011 року позитивний фінансовий результат отримали 60,9% промислових підприємств на суму 223,5 мільйонів гривень, що на 82,4 мільйона гривень більше, ніж за відповідний період минулого року;

Збитки допустили 39,1% підприємств на суму 190,7 мільйонів гривень, що на 30,4 мільйони гривень менше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також