На Іршавщині думають про здоров'я школярів

8
0

Педколективи шкіл району працюють над реалізацією розроблених урядом Національних програм з формування навиків здорового способу життя в учнівської молоді. На високому рівні робота з формування здорового способу життя проводиться у Малораковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (дир.Яцканич Є.М.), яка занесена до всеукраїнської Мережі шкіл сприяння здоров’ю.

 

Нещодавно  на базі школи проведено семінар-практикум для директорів шкіл району з проблеми «Реалізація проекту «Школи сприяння здоров’ю». Відкрив роботу семінару заступник голови РДА Фельцан Ю.І. Заступник керівника краю  інформував про екологічний стан у районі, про охорону навколишнього середовища, збереження природної рівноваги, охорону органічного світу та дотримання чистоти довкілля в інтересах нинішнього і майбутнього поколінь, наголосивши на актуальності проблеми семінару, бо екологічне виховання – одне з пріоритетних завдань району. Юрій Іванович закликав керівників шкіл, педагогів і далі формувати у школярів усвідомлення пріоритетів здорового способу життя як основного чинника збереження та зміцнення здоров’я.
 
З теми «Впровадження інноваційних здоров’язберагіючих технологій навчання і виховання учнівської молоді» доповідала присутнім директор Малораковецької ЗОШ I-IIIст. - Є.М.Яцканич. Учасники семінару відвідали нестандартні уроки та заходи:     у 2 класі - основи здоров’я – «Фактори, що впливають на здоров’я людини» (уч.Алмашій Г.С.); у 6 класі – фізичне виховання – «Спортивна програма «Суперкозак школи» (уч.Савко М.А.); у 11 класі – з фізики – «Інформаційний проект «Екологічні проблеми атомної енергетики. Природний радіаційний фон» (уч.Клим О.Й.); у 8 класі – виховна година – «Доброго Вам здоров’я» (кл.кер.Пальчей Л.І.); у 10 кл. – соціально-психологічний тренінг за прогамою «Рівний – рівному» Вплив реклами на здоров’я людини». (психолог Антолик Г.М.).
 
Під час виступу на тему «Соціально-педагогічні заходи та формування екологічної свідомості учнівської молоді у рамках проекту школи сприяння здоров’ю» були розглянуті найактуальніші питання роботи загальноосвітніх закладів: основні аспекти реалізації школи сприяння здоров’ю (екологічний – формування усвідомлення зв’язку людини та навколишнього середовища, залежність людини від природи і природи від людини; валеологічний – формування, збереження, зміцнення та відновлення здоров’я учнів; педагогічний – мотивація пізнавальної діяльності, активності, самостійності, мотивація до здорового способу життя (дир.Яцканич Є.М.).
 
Про просвітницько-виховну та фізкультурно-оздоровчу діяльність школи інформувала заступник директора з виховної роботи - Бобіта Л.І., про систему здоров’язберігаючих заходів у початковій школі доповідала голова методоб’єднання вчителів початкових класів - Лях М.І., щодо питання медичної служби з охорони життя, здоров’я та інтересів учнів говорила медсестра школи - Хила Т.С.,  про психологічний супровід сприяння здоров’ю виступила практичний психолог школи - Антолик Г.М.,  про формування екологічної свідомості учнівської молоді інформувала заступник директора з навчально-виховної роботи, керівник загону «Зелений патруль»-       Лукачинець Г.Ю. 
 
На семінарі була присутня голова села М. Раковець -Лях Е.Ю., вона поділилася досвідом роботи з розвитку туризму села та співпрацю з учнями і педагогами у цьому напрямку. 
 
Вдало виступили учасники клубу «Здоров’я» та загону «Зелений патруль», які звернулися до всіх дорослих з закликом об’єднати зусилля і спільно зробити все для того, аби єдина для всіх Земля стала світом краси, гармонії й добра!
 
Під час круглого столу обмінялися досвідом роботи з проблеми семінару та дали високу оцінку проведеним заходам керівники шкіл         Луєнко Г.В., (Хмільницька ЗОШ І-ІІ ст.), Білинець В.А. (Доробратівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Урста М.А. (Негрівська ЗОШ І-ІІ ст.), Хандра О.Ю. (Луківська ЗОШ І-ІІ ст.), Осійська Г.В. (Білківська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2). 
 
Підвів підсумки роботи семінару заступник начальника відділу освіти А.А.Андрішко, наголосивши, що педколектив школи у повній мірі виконує головне завдання школи сприяння здоров’ю – виховання в учнів свідомого ставлення до свого здоров’я, як найвищої соціальної цінності, формування гігієнічних навичок і засад здорового способу життя, зміцнення фізичного та психічного здоров’я учнів.        

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також