На Іршавщині захищали село від вирубування дерев

9
0

Дати чи не дати дозвіл на рубки головного користування на території села? Де віднайти безпечне і відповідне місце для смітника? Як забезпечитись новорічними ялинками без шкоди для природи? На ці та інші питання шукали відповіді на сесії Малораковецької сільради, яка відбулась днями.

 

Вела її сільський голова Емілія Лях. Депутати також затвердили бюджет для громади, обговорили програму соціально-економічного розвитку на цей рік, розглянули низку заяв громадян.     На сесії народних обранців ознайомили зі зверненням асоціації старшокласників «Зелений патруль», що діє при Малораковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Від імені організації виступили Ростислав Тодавчич та Марина Ожоганич. Справа в тім, що ДП «Довжанське лісомисливське господарство» просить надати дозвіл на рубки головного користування в урочищі Майдівня. «Зелений патруль» вважає, що цього робити не варто, адже ліс є окрасою села і «родзинкою» для туриста. І громада ж може отримати зиск. З цього приводу у сільраду від асоціації направлено ряд листів. Планувалося, що смітник розмістять на початку села. Погодьмося, це не зовсім пасувало б. Уявіть картину: заїжджаєте в Малий Раковець, а там красується ціла купа сміття. Очевидно, перші враження були б не найкращими. Знову ж таки на цьому наголошував «Зелений патруль». Говорили вони й про те, як забезпечитись ялинкою на Новий рік. Пропонувалося щорічно кілька зелених красунь висаджувати у центрі села. Такий крок став би й одним з пунктів благоустрою. До позиції членів асоціації прислухалися. Дозвіл Довжанському лісомисливському господарству на рубки головного користування не надали. Смітник розмістять в іншому, більш прийнятному місці. І вже цьогоріч кілька ялинок посадять для власних потреб. 
 
Цікавим є і той факт, що у новорічно-різдвяний період проводили конкурс на святкове оздоблення садиби. Кожен учасник мав змогу продемонструвати свої дизайнерські здібності, власний творчий політ фантазії із врахуванням народних традицій. Підсумки конкурсу підбили на сесії. Переможцем став Михайло Савко. Друге місце зайняв Юрій Пасулько. «Бронзу» отримав Іван Василинець. Вони проживають по вулицях Центральній та Миру. Переможців нагородили подяками сільради та заохочувальними грошовими преміями.
 
Участь у сесії взяли й представники районної влади. На ній побували керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк, керуючий справами райради Євген Свириденко,  депутат райради Андрій Андрішко. Вони виступили перед сільськими народними обранцями та активістами громади із ознайомчою інформацією та пропозиціями.Олег Козенюк наголосив на тому, що потрібно докласти зусиль, аби сільський бюджет виконати, а також збільшити частку власних надходжень коштів. Євген Свириденко говорив про соціально-економічний розвиток району та участь у ньому Малого Раківця.  Андрій Андрішко пообіцяв надати допомогу для вирішення проблем освітньої галузі.
 
Депутати ж сільської ради вели мову про відкриття додаткових груп у дитсадках та створення навчально-виховного комплексу у віддалених присілках. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також