На Міжгірщині створюється освітній округ профільного навчання

7
0

Динаміка розвитку нашого суспільства, зміна технологій, інформації, знань передбачає підготувати таку людину, яка зможе творити та сприймати зміни життя. Основна роль у творенні нової людини належить школі.

 

Тож сьогодні змінилися і завдання, які ставляться перед нею та педагогами. Найбільш високі вимоги суспільства повинні задовольнити профільне навчання.
 
Учитель профільної школи має бути фахівцем високого рівня, щоб забезпечувати варіативність та особистісну орієнтацію навчально-виховного процесу через послідовне проектування індивідуальних освітніх програм розвитку особистості, практичну орієнтацію освітнього процесу через введення інтерактивних ефективних технологій, проектно-дослідницьких методів, поширення навчального співробітництва, остаточне профільне самовизначення старшокласників і формування здібностей, необхідних для продовження професійної освіти.
 
Рішенням райради на базі шкіл міжгірського куща створюється Міжгірський освітній округ профільного навчання, до якого ввійдуть усі навчальні заклади — шкільні і дошкільні. У дошкільних закладах вихователі уже починають формувати у майбутнього школяра професійну орієнтацію, керуючись освітніми програмами.
 
У загальноосвітній практиці організація профільного навчання передбачає створення можливостей для диференціації, врахування освітніх потреб, нахилів і здібностей старшокласників, які сприяють їхньому професійному визначенню.
 
Загальні професійні вимоги до вчителя, який забезпечує профільне навчання предмета, поповнюється особливими підходами. А зумовлено це тенденціями інтеграції та диференціації в сучасній освіті, переходом від традиційного типу навчання, позитивним впливом знань, умінь учителя на результативність його педагогічної діяльності взагалі.
 
У Міжгірській загальноосвітній школі №1 вчителі використовують різні форми і методи допрофільного і профільного навчання. Постійно проводяться тематичні уроки, тижні відкритих уроків, різноманітні позакласні заходи, анкетування учнів і батьків. Також відбуваються зустрічі з людьми різних професій, які сприяють формуванню в учнів професійної орієнтації.
 
Отже, випускники нашої школи перед закінченням її уже більш-менш готові вступати у вищі та середні навчальні заклади і здобувати улюблені професії.
 
Новий навчальний рік стане для учнів і вчителів тим великим кроком, який поставить більші вимоги перед ними у використанні інноваційних технологій для ширшої реалізації профільного навчання, для досягнення європейського рівня освіти.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також