На Мукачівщині 9 дітям надали статус позбавлених батьківського піклування

9
1

Рішенням виконкому Мукачівської міської ради від 24.01.2012 року 9 дітям був наданий статус позбавлених батьківського піклування. Всього на обліку служби у справах дітей Мукачівського міськвиконкому перебувають 78 вихованців дитячих інтернатних закладів, які залишились без піклування батьків і потребують влаштування до сімейних форм виховання.

 

Громадяни, які бажають узяти дітей на виховання та спільне проживання, прохання звертатись до служби у справах дітей виконавчого комітету Мукачівської міської ради (вул. Пушкіна, 2, каб. 50).

 

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, можуть бути влаштовані тільки в сім'ї повнолітніх осіб. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, не можуть бути влаштовані в сім'ї осіб, які:


визнані в установленому порядку недієздатними або обмежено дієздатними; 

позбавлені батьківських прав, якщо ці права не були поновлені;
були усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями іншої дитини, але усиновлення було скасовано або визнано недійсним, опіку, піклування чи діяльність прийомної сім'ї або дитячого будинку сімейного типу було припинено з їх вини;


були засуджені за злочини проти життя і здоров'я, волі, честі та гідності, статевої свободи та статевої недоторканості особи, проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності, у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також за злочини, або мають непогашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість за вчинення інших злочинів;

перебувають на обліку або на лікуванні у психоневрологічному чи наркологічному диспансері;
зловживають спиртними напоями або наркотичними засобами;
страждають на хвороби, перелік яких затверджений МОЗ щодо осіб, які не можуть бути усиновлювачами;
є інвалідами I і II групи, які за висновком медико-соціальної експертної комісії потребують стороннього догляду;
проживають на спільній житловій площі з членами сім'ї, які мають розлади здоров'я або поведінку чи спосіб життя, що може негативно вплинути на здоров'я дитини, її фізичний, психічний, моральний стан або інтелектуальний розвиток;
не мають постійного місця проживання та постійного заробітку (доходу);
поведінка та інтереси яких суперечать інтересам дитини, яка може бути влаштована в сім'ю на виховання.

 

Батьки-вихователі є законними представниками вихованців і захисниками їх прав та інтересів у всіх органах, установах та організаціях без спеціальних на те повноважень.

 

Питання захисту житлових прав батьків-вихователів та осіб, які проживають з ними, регулюються угодою.

На час навчання вихованців у професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації після досягнення ними 18-річного віку кошти на їх утримання виділяються дитячому будинку сімейного типу з державного бюджету, якщо вихованці на час навчання проживають у цьому будинку до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

 

Матеріальне забезпечення прийомної сім'ї

Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення. Порядок призначення і виплати грошового забезпечення визначається Кабінетом Міністрів України.

 

Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім'ї, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім'ї.

Заощаджені протягом року бюджетні кошти вилученню не підлягають і використовуються прийомними батьками для задоволення потреб прийомних дітей у наступному році.

 

Родичі дитини, які мають намір взяти її під опіку, піклування, курс навчання не проходять.

У разі призначення опікуна, піклувальника враховується бажання дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Бесіда з дитиною проводиться працівником служби у справах дітей з урахуванням її віку, обставин, за яких вона втратила батьківське піклування, не принижуючи гідність дитини та осіб, які виявили бажання взяти її під опіку, піклування. За результатами бесіди складається довідка.

Коментарі

1
13

нехай комісія приїде в кольчино вул.польова 16 подивитися як живуть там троє маленьких дітей то буде позбавлення батьківських прав не 9 а 10.ганьба здоровій матері та батькові що діти так живуть.

Читайте також