На Мукачівщині та Хустщині хотіли зекономити на дитячому оздоровленні

11
2

Закарпатська прокуратура намагається слідкувати за захистом прав дітей на повноцінний відпочинок, оздоровлення, гармонійний розвиток та організоване дозвілля.

«Так, Хустським міжрайонним прокурором виявлено, що станом на 1 червня, в регіоні районна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2014 рік не розроблена і не затверджена. Внаслідок чого, літня оздоровча кампанія перебувала під загрозою зриву, 200 дітей пільгової категорії були позбавлені можливості повноцінного оздоровлення», - зауважила прокурор.

Завдяки своєчасно організованій перевірці Хустському міжрайонному прокурору вдалося попередити порушення прав дітей на повноцінне оздоровлення. На усунення виявлених порушень голові районної державної адміністрації внесено подання з вимогою негайного вжиття заходів для забезпечення належного оздоровлення та відпочинку неповнолітніх мешканців району, за наслідками розгляду якого з місцевого бюджету виділено 600 тис. грн., які скеровані для закупівлі путівок в оздоровчі заклад, пише прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Схожі порушення при організації оздоровчої кампанії були виявлені прокурором Мукачівського району. 

Так, рішенням Мукачівської районної ради від 17 квітня призупинено дію районної програми відпочинку дітей на 2014-2017 роки. Даною програмою передбачалося крім інших 6600 неповнолітніх оздоровити 150 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 100 дітей-інвалідів, 15 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Утім, тільки, за втручання прокурора району органами виконавчої влади та місцевого самоврядування були вжитті заходи щодо початку оздоровчої кампанії» - підсумувала начальник галузевого відділу Олеся Бокоч.

Коментарі

Б
Бігунець

Ти майже та учілка, якій зовсім не хочеться займатися дітьми у літній час, бо ті 56 днів відпустки вчителів треба скоротити до загальноукраїнських норм працівників всіх рівнів.

Д
Дістали

Коли нарешті державні чиновники усвідомлять про неефективність та недоцільність проведення оздоровлення учнів на базі шкіл.Чиновники із освіти "женуться за відсотками" тих, кого оздоровили у школах, а у школі вчителі "зганяють" дітей у табір , бо виставляти "н"-ки не можна,бо не буде високих " відсотків" . Ось де поле діяльності прокуратури. А хіба не аморально у такий складний для України час витрачати сотні тисяч гривень на так зване "оздоровлення"?

Читайте також