На охорону здоров’я на Закарпатті виділили 24 млн грн

4
0

за ці кошти почнуть будувати протитуберкульозну лікарню

У Закарпатській області на потреби соціальної сфери, зокрема галузі охорони здоров’я, виділили 24 млн грн. Таке рішення було прийнято на засіданні облради. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА з посиланням на начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василя Скрипа.



`Із 24 млн грн, які на сесії облради були розподілені між закладами охорони здоров’я області, 12 млн виділено на завершення будівництва хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні, а також на початок будівництва обласної протитуберкульозної лікарні. Поки що визначаємося із місцем її розташування, є кілька варіантів. Протягом місяця визначимося, замовимо проектно-кошторисну документацію, проведемо відкриті торги, відтак розпочнеться будівництво цього закладу`, - зазначив Василь Скрип.



Інша частина коштів розподілена між лікувально-профілактичними закладами області. Тобто кожен район отримав кошти на конкретні заклади.



`Вважаю, розподіл цих 24 млн грн дозволить надалі розбудовувати мережу медичних закладів області. Передусім ідеться про два акушерсько-гінекологічні відділення в Рахівській та Іршавській районних лікарнях. З обласного бюджету для Рахівської районної лікарні виділено 1 млн грн, Іршавської - 1,5 млн грн. Враховуючи те, що й у районних бюджетах буде також передбачено фінансування цих закладів, є надія, що Іршавський акушерсько-гінекологічний корпус буде здано в експлуатацію до кінця цього року,` - стверджує В. Скрип.



Цьогоріч буде продовжено і спорудження дільничних лікарень, зокрема у с. Драгово (Хустський район) та с. Угля (Тячівський район), проведено капремонти у Свалявській, Берегівській, Міжгірській, Воловецькій, Великоберезнянській райлікарнях. Ремонтуватимуться і дільничні амбулаторії в Кострино, Ільниці, Новоселиці тощо.



`Зрозуміло, коштів на все не вистачає. До прикладу, на Великоберезнянську райлікарню виділено 300 тис. грн - це лише початок, до кінця року сподіваємося, що зможемо й надалі фінансувати ці заклади, завершити ремонти в повному обсязі. Звісно, розраховуємо і на те, що кошти будуть виділені і з місцевих бюджетів`, - зазначив Василь Скрип.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також