На підприємствах Закарпаття дефіцит швачок, водіїв і продавців

21
0

Упродовж І півріччя 2012 року 3,6 тис. роботодавців звернулися до служби зайнятості за допомогою в укомплектуванні 13,4 тис. вільних робочих місць (у січні-червні 2011 року – 13,7 тис.). Рівень їх укомплектування за направленням служби зайнятості, порівняно з відповідним періодом минулого року, зріс на 4,6 відсоткових пунктів і склав 71,9 %.

На ринку праці області переважав попит на працівників робітничих професій: швачок, водіїв автотранспортних засобів, в’язальників схемних джгутів, робітників на лісогосподарських роботах, верстатників деревообробних верстатів, продавців продовольчих та непродовольчих товарів, барменів, кухарів, офіціантів, охоронників тощо.

Упродовж січня-червня 2012 року скористалися послугами в центрах зайнятості області 30,1 тис. осіб, що менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 2,5 тис. осіб, або на 7,6 %.
 
Станом на 1 липня 2012 року на обліку в службі зайнятості перебувало 13,7 тисяч незайнятих громадян, які шукали роботу та для яких роботодавцями пропонувалося 1585 вакансій. Відповідно, співвідношення чисельності незайнятих громадян та вільних робочих місць склало 9 осіб на одну вакансію (на 1 липня минулого року – 10 осіб).
 
З метою зниження тривалості безробіття в районних, міських центрах зайнятості проводилися профорієнтаційні заходи, які спрямовані на формування мотивації безробітних до свідомого вибору напрямку професійної діяльності, навчання безробітних техніці пошуку роботи. 28 тис. незайнятих громадян отримали профорієнтаційні послуги.
 
Упродовж І півріччя 2012 року активними заходами було охоплено 15,6 тис. незайнятих осіб або 51,7 відсотка тих, які скористалися послугами служби зайнятості (у січні-червні 2011 року – 48 %).
 
За направленням центрів зайнятості роботу отримали 9,6 тис. осіб або 32 % із шукачів роботи. Зокрема завдяки наданню дотацій роботодавцям працевлаштовано 839 безробітних громадян, а за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності започаткували власну справу 137 безробітних.
 
З метою задоволення кадрових потреб роботодавців та сприяння працевлаштуванню безробітних організовано професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації для 2125 осіб, що становить 9,5 % загальної чисельності безробітних. З них 1,5 тис. осіб, або 70,3 % навчались на конкретне замовлення роботодавців.
 
Для забезпечення тимчасової зайнятості, матеріальної підтримки безробітних на оплачувані громадські роботи було залучено 3,8 тис. незайнятих громадян. Безробітні виконували роботи з благоустрою територій населених пунктів, підсобні роботи на об’єктах соціальної сфери, доглядали за особами похилого віку.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також