На Рахівщині майстрині тчуть цілющі ковдри (ВІДЕО)

15
8

Занурений у гірську воду та витканий з овечої шерсті такі ковдри робили з прадавніх років і намагались передати наступним поколінням.

Найстарша ліжнеткарка високогірного села Марія Яремчук, розповідає зроблений вручну з теплої овечої шерсті ліжник завжди рятував людей від багатьох захворювань.

Тчуть ліждники тільки з овечої шерсті, для одного виробу потрібно 5 кілограмів шерсті. Навчає цьому ремеслу з дитинства. Майстрині використовують спеціальний ткацький станок, якому вже більше століття.

Більше дивіться у сюжеті Телеканалу Sirius:


Коментарі

Д2
До 23:05

Копильцю, нагуляний шльондрув подзаборнув.Оби розуміти,треба мозги мати!А ти заперевальна мустювко і постоли зробити неваловшна!

М
мукачівець

редактор і тупоголовий автор статті послє МДУ..се шо значить таке слово- ЛІЖНЕТКАРКА???у якому словнику воно є?ДАУНИ,ліпше би вас мати на жаливу висрала уєдно з балогами,гукани кончені вонючі

ДН
до нижньої марги

здохни гуцуле вонячий,ти майже сийсь рогуль гнидавий шо написав сийсь маразм..рожала тя курва раховська через гузицю

ДМ
До мукачівця

Чорте,ти такий мукачівець,як я кобзарь.Зійшовісь цапе з Мохнатого та туй вониш.Ти в яких “гарвардах” ся вошколовав у стрийських бурсах!?Тобі до МДУ,як до Гімалаїв рачки!“Грамотей” із справкув парубія!Завали хлебало! А пудкарпатські жони з Рахова молодчини,і молодці ті хто популяризує нашу культуру,калап дулу!

Ф
файно

де можна купити цей коврик?

Ж
живой

наш коврик боится ариеля тому треба хлоркою мити и то у канали на франка))

О
оно

Но може шось і лічать,роздражаучи кожу,поновлюучи кровоток у тілови,редекуліти простуди...!я сидив на такому коврикови у когось,та такоє ощущеніє ги на жаливі,кусатся як оси,даже через джінси,пак ходиш кутинь шкрябаш,челений як у макаки)))

О
она

вот наше Закарпатье най краше....велике спасибо вам жинки ...

Читайте також