На Рахівщині шукали роботу учнівській молоді

7
0

21 серпня 2012 року у Рахівському районному центрі зайнятості відбулось засідання «круглого столу» присвяченого профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю.

 

У заході прийняли участь: начальник відділу освіти Рахівської райдержадміністрації Михайло Клементєв, представник Рахівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Михайло Чунтул, начальник служби у справах дітей та в. о. начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту - Валентина Тернущак.
 
У ході обговорення ряду питань, директор Рахівського районного центру зайнятості Ярослав Тулайдан запропонував розглянути та погодити план заходів щодо учнівської молоді на новий навчальний рік, узгодити спільні дії у вирішенні виявлення випускників загальноосвітніх шкіл 2012 року, які не працевлаштовані та не навчаються, а також обговорити питання експлуатації профорієнтаційних терміналів у школах району.
 
Наталія Волошин, начальник відділу активної підтримки безробітних проінформувала учасників «круглого столу» про профорієнтаційні заходи для молоді, спрямовані на посилення мотивації до праці, психологічну підтримку та навчання методам пошуку роботи, направлення на професійну підготовку та перепідготовку за робітничими професіями та під замовлення роботодавців.
 
Марія Буднікова, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями надала інформацію про стан ринку праці району, встановлення броні та квоти робочих місць для випускників загальноосвітніх шкіл на 2012 рік на підприємствах.
 
Розглянувши ряд питань, представниками влади запропоновано сприяння Рахівському районному центру зайнятості в організації та проведенні групових та масових заходах з орієнтації учнівської молоді на актуальні на ринку праці професії, відновлення престижу робітничих професій, уроків реального трудового життя та погоджено графіки заходів на 2012-2013 навчальний рік.
 
У результаті заходу була підписана двохстороння угода про спільну співпрацю між Рахівським центром зайнятості та відділом освіти Рахівської райдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також