На Ужгородщині пройшов юнацький чемпіонат з орієнтування (ФОТО)

16
0

На Ужгородщині, у програмі «ЄвроКарпат-2012» – одному з наймасштабніших туристичних фестивалів Закарпаття, який позиціонується як «фестиваль фестивалів», відбувся обласний юнацький чемпіонат зі спортивного орієнтування у змішаній естафеті.

Естафета складалася з трьох етапів від 3 до 6 кілометрів кожний. Загальна довжина в старшій віковій категорії – 16 кілометрів по складній гірській місцевості. Всього в змаганнях прийняли участь 37 команд з 8 районів області.

Найзапеклішою і найцікавішою виявилася боротьба ужгородської та мукачівської команд у головній віковій групі – серед спортсменів не старших 17 років. Незважаючи на «ефект рідних стін» (адже старти проводилися на добре знайомій для хазяїв місцевості), ужгородці не зуміли втримати лідерство і на останніх метрах траси поступилися перемогою команді клубу «Товариш», за яку виступали Дмитро Гаршанін (професійний ліцей), Наталія Шозда (ЗОШ №3) та Василь Морозов (ВПУ №3)  Третьою фінішувала команда  СК «Кам’яниця» з Ужгородського району.
 
У середній та молодшій вікових групах ужгородцям таки вдалося «зберегти обличчя» і чемпіонські нагороди дісталися їм. Інші медалі у середній категорії  (до 15 років) зібрали вихованці СК «Товариш»:  срібні вручено команді у складі Олександри Золтан, Дмитра Кандиби (обоє з ЗОШ №1) та Владислава Французова (ЗОШ №11), а бронзові – команді, за яку виступали Наталія Мішкулинець, Олексій Балла (обоє із Бобовищенської ЗОШ) та Володимир Косарєв (ЗОШ №1).
 
Серед наймолодших спортсменів (віком до 13 років) слідом за лідерами-ужгородцями фінішу дісталися теж перша та друга команди «Товариша», відповідно: бобовищенець Мирослав Гонак, Анастасія Моїсеєва і Артур Сватко (обоє з ЗОШ № 1) та Станіслав Шин (ЗОШ №2), Наталія Гліба (Бобовище) і Ілля Шелест (ЗОШ № 1). 
 
Переможці та призери в кожній віковій групі були нагородженні медалями та дипломами від Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді, а кращим командам – ужгородському СК «Максимум» (тренер Георгій Фечо) та двом складам мукачівського «Товариша» (тренери Ніна Расчупкіна та Олександр Цепурдей) – вручені кубки від обласного управління.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також