На ВАТ «Свалявські мінеральні води» навідались податківці

15
0

Днями відбулась зустріч в.о.начальника Свалявської МДПІ Марії Рипкович з керівництвом та колективом ВАТ «Свалявські мінеральні води».

Зустріч з керівництвом підприємства була присвячена роз’ясненню особливостей функціонування автоматизованої системи співставлення податкового кредиту та податкового зобов’язання з податку на додану вартість. Марія Павлівна звернула увагу керівництва підприємства на існуванні підприємств з ознаками фіктивності, які, виписуючи податкові накладні та інші первинні документи, дають можливість своїм контрагентам формувати затратну частину і податковий кредит, при цьому не декларують  валовий дохід і податкове зобов’язання та не сплачують податки до бюджету, в результаті чого підприємство, яке проводило фінансово-господарську діяльність з таким підприємством  потрапляє у т.зв. «податкову яму». На веб-сайті ДПА України  нещодавно створено спеціальний банер «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», через який можна дізнатися чи не потрапляє  Ваш контрагент у групу ризикових підприємств.

Працівники Свалявської МДПІ сьогодні приділяють велику увагу роботі з недопущення виплати зарплати в «конвертах» та легалізації найманої робочої сили. Тож М.Рипкович у розмові з колективом товариства детально зупинилася на цих питаннях. Вона наголосила, що кожен працівник повинен розуміти, що виплата зарплати в “конверті” фактично позбавляє працівника права не лише на достойну пенсію у майбутньому, а й соціальних гарантій сьогодні.

На закінчення Марія Рипкович зосередила увагу присутніх на основних змінах в оподаткуванні, які закладені в проекті Податкового кодексу України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також