На Великоберезнянщині пройшов молодіжний чемпіонат Закарпаття з важкої атлетики

8
1

Актовий зал Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ст. минулих суботи і неділі став бійцівською ареною п’ятих літніх молодіжних ігор та чемпіонату Закарпаття серед юнаків 1994 року народження з важкої атлетики.

У цих престижних змаганнях взяли участь представники семи районів та десяти дитячо-юнацьких спортивних шкіл Закарпатської області – усього біля ста важкоатлетів.

Із початком змагань учасників сердечно вітали головний спеціаліст управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Анатолій Плеханов, голова обласної Федерації з важкої атлетики Валерій Федорчук, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Ольга Мотиль, директор ДЮСШ , головний суддя змагань Юрій Джупіна, побажали спортсменам успішних стартів і призових місць.

Поки тривають розминки та тренування, розмовляємо із головним спеціалістом управління у справах молоді та спорту ОДА Анатолієм Плехановим.

- Подібні змагання, - каже він, - проводяться у Великому Березному невипадково. Ваша дитячо-юнацька спортивна школа нині користується доволі високим авторитетом серед важкоатлетичних еліт Закарпаття. Тут підготовлено чимало першорозрядників, кандидатів та майстрів спорту України з важкої атлетики, котрі достойно захищають честь і району, і області на престижних загальноукраїнських змаганнях. У цьому заслуга як самого директора ДЮСШ, майстра спорту України Юрія Джупіни, так і усього тренерського складу.

Хотілося б зауважити, що на Великоберезнянщині районна влада таки шанобливо й з порозумінням ставиться до розвитку спорту. Тут вже стали традиційними чемпіонати України та міжобласні змагання з мотоциклетного кросу. Авторитетом користуються першості з футболу. Спортивне життя нуртує і у шкільних навчальних закладах. Ще якби районний спорт отримував кращу фінансову підтримку..

І ось вже головний секретар змагань Олександр Галішин докладно розповідає про порядок та умови проведення спортивних перегонів.

Всіх учасників турнірів одразу ж захоплюють хвилювання та напруга непримиренної боротьби на важкоатлетичному помості.

Подібна атмосфера панувала тут і у суботу, і у неділю.

-Хоча усі сім районів на змагання відрядили своїх найкращих важкоатлетів, - вступає у розмову голова обласної Федерації з важкої атлетики Валерій Федорчук, - все ж основна інтрига таки була між господарями – великоберезнянами та фаворитами – представниками обласного центру й Іршави.

Наші хлопці дійсно доклали максимум зусиль, аби очолити командне лідерство у змаганнях п’ятих літніх молодіжних ігор Закарпаття і з 592 заліковими очками стати переможцями. На другому місці ( 360 очок ) опинилися важкоатлети Ужгорода, на третьому ( 285 очок ) представники Іршави.

Найбільше долучилися у своїх вагових категоріях до переможних п’єдесталів Жанна Чургович, Іван Рогач, Віктор Назаров ( перші місця ), Віктор Джупіна ( друге місце ), Емануїл Ігнатко, Іван Мотиль ( четверті місця ), Василь Гунтей, Іван Бухлак ( п’яті місця ), Василь Едер ( шосте місце ).

У особистому чемпіонаті Закарпаття рівних не було Василю Тирпаку та Віталіану Шелемону ( вагові категорії до 62 і 56 кілограмів ), Сергій Ганчин був другим а Іван Мардованець – третім ( вагові категорії до 50 і 56 кілограмів ).

Переможців під оплески присутніх нагороджено грамотами, дипломами, комплектами медалей, почесними Кубками управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації. Цю почесну місію виконали головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Тодікаш, головний секретар змагань Олександр Галішин та директор дитячо-юнацької спортивної школи Юрій Джупіна.

...Стихли оплески, вляглися пристрасті. Комусь радо на душі і серці. Хтось із прикрощами полишав Великий Березний. Та нічого не вдієш. Спортивні закони невблаганні : перемагають сильніші.
Наостанок коротка підсумкова розмова із директором Великоберезнянської ДЮСШ, майстром спорту України з важкої атлетики Юрієм Джупіною. Він усміхнений і небагатослівний.

-Наші вихованці, - каже він, - і на п’ятих літніх молодіжних іграх, і на особистому Чемпіонаті Закарпаття з важкої атлетики дійсно усією командою виступили вдало. Та зрозуміло, що позитивний результат не приходить сам по собі. За всім цим – копітка щоденна робота як спортсменів, так і тренерів. Не можу добрим словом не згадати тренерів Чорноголівського відділення ДЮСШ Михайла Ревту та Василя Чурговича, старших тренерів дитячо-юнацької спортивної школи Івана Опаленика та Олександра Баєва, котрого щиро вітали всі ще й з Днем народження.

Попереду спортивні літо-осінь. І нові турніри, чемпіонати, поєдинки. Ми до них готові. Було б відповідне фінансове забезпечення...

Коментарі

ІП
Іван Павлович Василишин

А де Рогач Іван чого нічого не напишите!!!!!!!!!!!!!!Хто писав ту СТАТЮ !!!!!!!!!!!!!!

Читайте також