На Воловеччині зупинили трелювання деревини

9
0

Головним управлінням Закарпатдержрибоохорони неодноразово наголошувалось на важливості дотримання законодавства в частині охорони середовища існування водних живих ресурсів і в особливості щодо запобігання негативному впливу на русла гірських річок під час лісозаготівельних робіт.

 

А тому, на виконання заходів передбачених по охороні нересту лососевих видів, інспекторським складом управління проведено ряд цілеспрямованих рейдових перевірок. 
 
19-20.10.2011 року здійснено перевірку по дотриманню природоохоронних заходів в межах водних об'єктів , що межують з "лісфондом" Воловецького ДЛГ. Так в ур.Свиний безпосередньо у руслі потоку розміщено верхній склад готової "лісо продукції", на автотранспорті "трелювання лісу" проходить безпосередньо по руслу поточка 800м, а потім ще 150м по руслу р.Вича. 
 
Не дивлячись на відсутність опадів, вода в потоку та р.Вича, більше схожа на селевій потік, аніж на можливе середовище існування водних біоресурсів. 
 
По результатах роботи інспекторів рибоохорони - приписом призупинено "трелювання" деревини по потоку та річці, дано термін на ліквідацію верхнього складу "лісо продукції". За невиконання припису, щодо дотримання природоохоронних вимог по ст..188-5 КУпАП, притягнуто двох посадових осіб Воловецького ДЛГ( по 340 грн.), та двох працівників лісгоспу за проведення робіт , що негативно впливають на стан водойми по ст..85 ч.3 КУпАП (по 170 грн.). 
На протязі місяця інспекторами буде проведено повторну перевірку по усуненню виявлених недоліків.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також