На Закарпатській Іршавщині провели семінар для платників податків

2
0

У ДПІ в Іршавському районі днями відбувся семінар із головними бухгалтерами та працівниками бухгалтерій суб’єктів господарської діяльності і неприбуткових організацій району. У роботі семінару також взяли участь керівники управління Пенсійного фонду району.

Відкрив семінар начальник ДПІ в Іршавському районі Любомир Петровський, який ознайомив учасників заходу з основними напрямками роботи інспекції щодо виконання доходів бюджетів всіх рівнів у поточному році та запропонував шляхи співпраці з суб’єктами господарської діяльності та органами місцевого самоврядування для наповнення бюджетів всіх рівнів.

Начальник відділу інформатизації процесів оподаткування, реєстрації та обліку платників податків ДПІ Т.Худанич розповіла присутнім на семінарі про порядок оформлення документів для подання звітності СГД в електронному вигляді.

Порядок адміністрування плати за землю та орендної плати, а також проблемні питання, що виникають в процесі адміністрування цих платежів, висвітлила у своєму виступі головний державний податковий інспектор відділу оподаткування юридичних осіб А.Коровська.

Старший державний податковий інспектор відділу оподаткування фізичних осіб В.Магурський ознайомив учасників семінару з порядком нарахування земельного податку та орендної плати за землю з громадян району та СГД – фізичних осіб, а також зупинився на окремих проблемних питаннях в нарахуванні та справлянні цих платежів.

Про основні положення Закону України „Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати” від 20.10.09 року №1646 – VІ та роз’яснення ДПА України щодо визначення податкової соціальної пільги в поточному році, а також про порядок декларування доходів громадян, отриманих не від податкових агентів, у своєму виступі розповів завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи І.Веждел.

Фахівці інспекції відповіли на багаточисельні запитання учасників семінару.

У заключному слові начальник ДПІ Любомир Петровський засвідчив готовність і надалі сприяти партнерським відносинам та досягненню паритетності у діях податківців та підприємців.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також