На закарпатського підприємця працювали 29 водіїв без трудових угод

14
0

Вантажні перевезення за кордон – вид діяльності, достатньо поширений на Закарпатті, зважаючи на близькість області до кордонів та сусідство з чотирма країнами Європейського Союзу. На сьогодні у цій сфері надають послуги майже тисяча місцевих підприємців. Дотримання законодавства у сфері вантажних та пасажирських перевезень працівники податкової служби контролюють спільно з підрозділами Державтоінспекції та Головавтотрансінспекції, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та прокуратур

Не так давно у поле зору податківців потрапив закарпатський підприємець, який надавав послуги з вантажного автомобільного перевезення, застосовуючи спрощену систему оподаткування. Згідно із поданою ним звітністю виходило, що він мав тільки чотирьох найманих працівників, з якими оформив трудові угоди. Однак працівники податкової служби, опрацювавши інформацію, отриману із Служби міжнародних автомобільних перевезень, виявили, що підприємець використовував працю і незареєстрованих працівників. Зокрема, за весь період перевірки встановлено 60 випадків, коли у підприємця-перевізника працювали 29 водіїв без укладення трудових угод. І фонд заробітної плати цих працівників склав понад 110 тис. грн.

За результатами перевірки підприємцю донараховано 62,6 тис. грн., у т.ч. 46,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб із найманих працівників та 16 тис. грн. єдиного податку. Кошти уже надійшли до бюджету. Підприємець також уклав трудові угоди з працівниками.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також