На Закарпатті 5-7 вересня будуть святкувати «Гуцульську ріпу»

4
0

у с. Ділове Рахівського району

5-7 вересня у с. Ділове Рахівського району на Закарпатті відбудеться традиційний етно-фестиваль сільського та агро-туризму «Гуцульська ріпа». Про це сьогодні, 3 вересня, ЗІКу повідомив голова правління Закарпатського обласного центру розвитку сільського туризму Богдан Пранничук.

Святкування відбудеться на майдані поблизу позначки «Географічний центр Європи». Приготування та частування стравами із картоплі супроводжуватиметься музикою родинних ансамблів троїстих музик з кількох країн світу.

Біля гуцульської ватри можна буде продегустувати домашні напої „Яфинівка`, „Шпотавка`, „Швидкодай`, „Твердостуй` тощо.

У п’ятницю, 5 вересня, відбудеться семінар-нарада з питань безпечної поведінки в горах, дотримання екологічних правил учасниками походів. У суботу, 6 вересня, відбудеться презентація одного із маршрутів мережі «Закарпатський туристичний шлях» – до витоків річки Чорна Тиса.

У програмі заплановано майстер-класи з приготування страв із картоплі, а також із різьбярства, ткацтва, вишивання, гончарства, лозоплетіння, ковальства тощо.

А також веселі розваги: метання довбні, чищення картоплі, «веселе перевесло» та інші.

Традиційно «Гуцульська ріпа» проводиться у с. Лазещина. Проте Указом Президента України село Лазещина оголошено зоною екологічного лиха, тому прийнято рішення про перенесення місця проведення фестивалю в географічний центр Європи біля села Ділове. Крім фестивальних заходів буде проводитися акція добровільного збору пожертвувань для постраждалих мешканців с. Лазещина.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також