На Закарпатті лише мешканці Ужгорода і Мукачевого утримують своїх пенсіонерів

3
0

в області понад 278 тисяч пенсіонерів

На Закарпатті налічується близько 300 тисяч працюючих осіб і понад 278 тисяч пенсіонерів. Про це під час брифінгу повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області Анастасія Пентек, – повідомив 30 липня ЗІК.



У липні Пенсійний фонд здійснив перерахунок пенсійних виплат у зв’язку з Постановою Кабміну «Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян». Розмір мінімальної пенсійної виплати за віком збільшився із 482 до 544 грн.



З початку цього року, за словами Пентек, це вже вдесяте «пенсійники» перераховують розмір виплат. Попри останнє збільшення пенсій не передбачено збільшення фонду заробітної плати, а отже у Пенсійного фонду не більшає надходжень.



З серпня потреба області у «пенсійних» коштах становитиме близько 222 млн грн на місяць, тоді як надходження до Пенсійного фонду у середньому становлять 120 млн грн. Різницю компенсовує Пенсійний фонд України коштом областей, які самі забезпечують пенсію своїм мешканцям. На Закарпатті самодостатніми у цьому плані є лише Ужгород, Мукачево та на 98-99 % Ужгородський район.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також