На Закарпатті міліція проводить рейди проти вуличних торговців

4
0

найчастіше у невстановлених місцях торгують молоком та овочами

Працівники сектору ДІМ закарпатської міліції систематично вживають заходи, спрямовані на попередження правопорушень у торгівельній сфері. Правоохоронці, зокрема, проводять рейди, під час яких виявляють правопорушників і закривають підпільні торговельні точки.

Найчастіше у невстановлених місцях торгують молоком та молочною продукцією, рибою, овочами, фруктами і навіть промисловими товарами.

У Мукачеві, наприклад, жвава підпільна торгівля відбувається зазвичай біля зеленого ринку – це вулиці Габермана, Возз’єднання, в мікрорайоні "Росвигово" -- вул.Зелена, Окружна і Закарпатська. За подібні правопорушення передбачається штраф від 1 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі, а за торгівлю з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – штраф від 6 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Роботу правоохоронців в цьому напрямі ускладнює та обставина, що самі ж громадяни, ризикуючи власним здоров’ям, погоджуються купувати у таких місцях. Адже допоки є попит, буде й пропозиція. Тож надто ощадливим краянам не зайве, мабуть, буде нагадати відому приказку: "Дешеве м’ясо пси їдять".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також