На Закарпатті племінних курей пустили по повному циклу

19
0

м`ясо йде нарозхват

Сьогодні у Хустському районі Закарпаття відкрили нову лінію місцевого птахогосподарства «Орос». Відтепер тут не лише вирощуватимуть племінних курей, а й запустять повний цикл переробки м’яса. Про це сьогодні, 13 вересня, повідомив власкор ЗІКу.

Селекційних курчат із c. Іза Закарпатської області закуповують вже кілька регіонів України. Відтепер безпосередньо на місці стала можливою обробка курячого м’яса та його замороження. ВАТ «Кредобанк» відкрив підприємству нову кредитну лінію, що дозволило закупити устаткування для обробки м’яса, фасування та навіть апарати для вакуумного відсмоктування крові. Також було закуплено холодильні установки. Директор птахогосподарства Марія Орос повідомила, що кілька закарпатських супермаркетів висловили готовність закуповувати у господарства свіже куряче м’ясо.

У 2005-му році кури ізянського птахогосподарства знесли 745 тисяч яєць, а в 2006 – на мільйон штук більше. Минулого року, крім того, вироблено 150 тон курятини. Господарство «Орос» розміщене на базі колишнього занепалого колгоспу, частину земель якого було придбано у населення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також