На Закарпатті презентували 100-річну "Україну"

6
0

в якій не буде ні сексу, ні памперсів

В Ужгороді відбулася презентація громадсько-політичного, літературно-художнього часопису для українців, заснованого ще Михайлом Грушевським, – «Україна». 2007 року виданню виповнилося 100 років. Про це 16 серпня під час прес-конференції розповів генеральний директор журналу Ігор Паримський, повідомив власкор ЗІКу.

Окрім презентації журналу, відбулося й відкриття корпункту «України» в Закарпатській області. Подібні представництва вже відкрито у Львові, Одесі, Полтаві, Миколаєві. Першою була Волинь, а закарпатський корпункт став десятим. За ініціативи генерального директора його очолить Василь Нитка, екс-редактор обласної газети «Новини Закарпаття». До кінця року корпунктів журналу має бути 22. Їх відкриття планується в Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Хмельницьку, Запоріжжі тощо. Ігор Паримський зауважив, що під час відкриттів корпунктів зазвичай зустрічається із губернаторами, і багато хто з них каже, що пам’ятає «Україну» ще з дитинства.

«Україна» – це щомісячний журнал, «дзеркало нашої країни, що стрімко розвивається», – сказав пан Паримський. З його слів, видання незалежне і фінансується патріотами-бізнесменами з Волині: «Це журнал для тих, хто любить Україну. Він цементує наше суспільство». Наклад щомісячника – 19 тисяч примірників, 4 тисячі надсилається закордон, в основному до країн СНД та Америки. До кінця року наклад планують збільшити до 40 – 45 тисяч, а в майбутньому – до 300 тисяч примірників. «Ціна журналу 5 гривень, і я думаю, що його можуть передплатити і лікар, і вчитель, і фельдшер. Наше головне завдання – відновити передплату журналу, що свого часу був щотижневиком і мав наклад 500 тисяч примірників», – розповів Ігор Паримський. Він також повідомив, що у планах вихід «України» трьома мовами: українською, англійською та російською.

Щодо текстового наповнення видання, то пан Паримський сказав, що «матеріали у видання будуть для душі, про українців і для них. Секс – це добре, я не проти сексу, але хочеться щось для душі. Навіть реклама у нас не будь-яка, а якісна. Тобто памперси ми рекламувати не будемо», – зазначив він.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також