На Закарпатті провели семінар для платників податків

4
0

8 січня 2010 року у м.Сваляві відбувся семінар для платників податків Свалявського району на тему: “Актуальні питання оподаткування юридичних та фізичних осіб – суб’єктів господарювання. Порядок декларування доходів громадян, отриманих у 2009 році».

Захід організувала Державна податкова адміністрація у Закарпатській області спільно з територіальним відділенням Асоціації платників податків України, Закарпатської філією ДП «Інформаційно-видавничий центр ДПА України» та Закарпатською торгово-промисловою палатою.

Зі вступним словом до присутніх звернулася начальник Свалявської МДПІ Ганна Лендєл, яка подякувала платникам податків за їхній внесок в наповнення бюджетів усіх рівнів.

Голова правління ТВ АППУ Марта Волощук розповіла про порядок застосування податкової соціальної пільги у 2010 році та зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб, які набрали чинність з 1 січня 2010р.

Про зміни податкового та валютного законодавства, внесені Законом України від 23.06.2009р. №1533-VI, розповіла начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян облДПА Еріка Васкова. Також. Васкова звернула увагу платників податків на переваги подання звітності в електронному вигляді та можливості подавати її централізовано до ДПА України.

Головний державний податковий інспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Єва Мойшевич детально ознайомила платників податків із внесеними змінами до форми Реєстру отриманих і виданих податкових накладних та Порядку його заповнення, які набрали чинність з 1 січня 2010 року.

Фахівці Свалявської МДПІ Юрій Сокач, Консуела Баганич  та Марія Фейса зупинилися відповідно на особливостях сплати земельного податку та орендної плати за землю, а також  порядку декларування доходів громадян, отриманих у 2009 році.

Президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар ознайомив платників податків із змінами в митному оформленні товарів, зокрема  порядком видачі відповідних документів торгово-промисловою палатою згідно із  Стамбульською конвенцією про тимчасове ввезення товарів, особливостями здійснення зовнішньоекономічної діяльності суб’єктами господарювання.

Директор Закарпатської філії ДП «Інформаційно-видавничий центр» Володимир Москаленко  розповів платникам податків про переваги, які мають передплатники  журналу «Вісник податкової служби України», нові видання видавничого центру з питань оподаткування.

Наприкінці зустрічі виступаючі відповіли на запитання присутніх на семінарі платників та надали індивідуальні консультації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також