На Закарпатті пройшов Чемпіонат України з маунтинбайку (ФОТО)

15
0

На Закарпатті, з 19 по 21 серпня 2011 року, пройшов офіційний відкритий Чемпіонат України з маунтинбайку в дисципліні даунхіл. Траса байкпарку «Пилипець» протяжністю 2350 метрів з перепадом висоти в 425 метрів була спеціально побудована Івано-Франківським та Мукачівським прорайдером Федерації велоспорту.

 

Траса вийшла досить складна, з різкими спусками і крутими поворотами. Не всім любителям гострих відчуттів вдавалося зберігати рівновагу. Але, жоден учасник змагань не зійшов з траси, навіть молоді дівчата стійко піднімалися після жорсткого падіння і продовжували спуск по гірській трасі.
 
У змаганні брали участь близько 110 райдерів у віці від 14 років до 40 років. З таких країн як Угорщина, Казахстан, Росія, Білорусь і Україну. У велогонках також брали участь 14 найкрасивіших і відважних дівчат.
 
На багатьох рамах була наклеєна інформація про групу крові власника байка.
 
Для участі в подібних змаганнях потрібна досить серйозна підготовка. Швидкість при спуску на гірській трасі розвивається до 100 кілометрів на годину. Після 5 хвилин такого спуску, перестрибуючи через каміння і коріння дерев, багато хто просто падали без сил.
 
Даунхілл - швидкісний спуск, який є одним з видів моунтенбайка. Спортсмен повинен якомога швидше пройти трасу, що складається з ділянок різної складності і під різним кутом нахилу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також