На Закарпатті розробляють шість інвестиційних проектів вартістю 98 млн

25
0

Проект Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток» продовжить підтримку

На сьогодні в області відібрано шість таких проектів вартістю 98,3 млн грн для навчання команд за стандартами міжнародних фінансових інституцій. Про це на засіданні Наглядової ради проекту повідомила регіональний керівник Марія Попадинець.

«Проект РВР знаходиться на завершальному етапі впровадження і основні заходи, що здійснювались спільними діями проекту партнерства Канада-Україна „Регіональне врядування та розвиток ” та Закарпатською облдержадміністрацією, були направлені на підтримку процесу розбудови інституційної спроможності органів влади всіх рівнів», - прокоментувала ZAXID.NET Марія Попадинець.

За словами Марії Попадинець, упродовж квітня-червня було завершено навчання для державних службовців середньої ланки з впровадження стратегії та управління малими проектами. Одним з важливих компонентів навчання стало інформування учасників щодо правил оформлення та подання заявок на фінансування до донорських організацій. У результаті окремі з відібраних минулого року 13 таких проектів подано до програми ЄС «Сприяння розвитку регіонального потенціалу» та ряду фондів на суму близько 900 тис. євро. Як результат - проект зі створення хоспісу у Виноградівському районі вже отримав грант від мережі нідерландських благодійних фондів для країн Центральної та Східної Європи (CNF-CEE) у сумі 20 тис. євро, ще дев’ятьма заявками зацікавилися потенційні інвестори.

Довiдка: Проект Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток» працює на Закарпатті з 2004 року. Одним із напрямів роботи спільно із Закарпатською ОДА є сприяння розробці та впровадженню інфраструктурних проектів в області. За підтримки проекту 2008 року розроблено згідно з міжнародними стандартами 7 інфраструктурних інвестиційних проектів вартістю понад 200 млн у.о. У 2009 році завершено навчання з розробки 13 малих проектів, зокрема «Створення закладу хоспісної паліативної допомоги у Виноградівському районі», «Розробка проекту створення центру сприяння діяльності ОСББ у м. Ужгороді», «Створення агрообслуговуючого кооперативу», «Розробка концепції створення індустріального парку з елементами логістики «Берег-Карпати» на території Берегівського району України та Соболч-Сотмар-Берег області Угорщини» та інші. Вартість проектів від 50 тис. грн до 6,3 млн грн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також