На Закарпатті виявлено 10 випадків завищення цін в аптеках

3
0

на ліки від грипу та ГРВІ

Фахівці Державної податкової адміністрації у Закарпатській області у 10 аптеках виявили перевищення граничних роздрібних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, встановлених постановою Кабміну (марлю, захисні маски, ампіцилін, рукавички, азитроміцин).

Як повідомив заступник голови ДПА у Закарпатській області Дмитро Штикало, аптеки-порушники виявлені в Ужгороді, Виноградові, Сваляві, Іршаві та Чопі. 

Під час проведених обстежень у Перечинському та Великоберезнянському районах у перші дні перевірок встановлено відсутність усіх обов’язкових лікарських засобів та виборів медичного призначення.

У ДПА в Закарпатській області створено 39 мобільних груп для контролю за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення. Станом на сьогодні, 10 листопада, робочі групи провели 191 перевірку (перевірками охоплено 150 суб’єктів господарювання). За порушення законодавства у сфері готівкових розрахунків щодо аптек застосовано 26,2 тис. грн. штрафних санкцій.

Довiдка: На Закарпатті здійснюють діяльність 217 суб’єктів господарювання (у тому числі 76 юридичних та 141 фізичних осіб), які займаються оптовою та роздрібною торгівлею медичними препаратами та засобами медичного призначення у 462 аптечних закладах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також